Ένας νεκρός από βομβαρδισμούς φιλοουκρανών στην Μπέλγκοροντ

22:49 12/3/2024 - Πηγή: NewsIt

Ένας συνοριοφύλακας σκοτώθηκε και τουλάχιστον 10 άμαχοι τραυματίστηκαν από την επίθεση που εξαπέλυσαν νωρίτερα ομάδες μαχητών υπέρ της Ουκρανίας στην περιφέρεια Μπέλγκοροντ, στη Ρωσία.

Ομάδα ενόπλων – που φέρεται να αποτελείται από Ρώσους αντιφρονούντες, οι οποίοι μάχονται στο πλευρό των δυνάμεων της Ουκρανίας – εξαπέλυσε επίσης επίσης διασυνοριακή επιδρομή στη περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας.

«10 άμαχοι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 6 νοσηλεύονται, ένας συνοριοφύλακας σκοτώθηκε», ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης της

Μπέλγκοροντ Βιτσισλάβ Γλαντκόφ 

Στο παρελθόν, Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν χαρακτηρίσει τις ομάδες αυτές μαριονέτες του ουκρανικού στρατού και της αμερικανικής CIA, οι οποίες προσπαθούν να προκαλέσουν χάος στη Ρωσία.

3 νεκροί από ρωσικό βομβαρδισμό στην Κριβί Ριχ

Στο μεταξύ, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 38 τραυματίστηκαν κατά τη ρωσική πυραυλική επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα την Τρίτη στην πόλη Κριβί Ριχ, στην περιφέρεια Ντιπροπετρόφσκ της Ουκρανίας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές.

«Τρεις νεκροί και 38 τραυματίες. Υπάρχουν τραυματισμένα παιδιά», αναφέρει ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών, Ίχορ Κλιμένκο σε ανάρτησή του στο Telegram. «Δύο κτίρια χτυπήθηκαν, ένα πενταώροφο και ένα εννιαώροφο», διευκρίνισε ο περιφερειάρχης Σερχίι Λισάκ. Μεταξύ των τραυματιών περιλαμβάνονται τουλάχιστον επτά παιδιά. Η πόλη Κριβί Ριχ είναι η γενέτειρα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας διαβεβαίωσε ότι η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στα ερείπια των κτιρίων που επλήγησαν θα συνεχιστεί για όσο διάστημα χρειαστεί.

«Έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό ανθρώπων κάτω από τα ερείπια», έγραψε ο Ζελένσκι στο Telegram. «Υπάρχουν πολλοί τραυματίες, κάποιοι σοβαρά, ανάμεσά τους και ένα παιδί.

To άρθρο Ένας νεκρός από βομβαρδισμούς φιλοουκρανών στην Μπέλγκοροντ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα