«Εμείς ελέγχουμε την κατάσταση στην Ουκρανία» λέει σύμβουλος του Ζελένσκι - «Η Ρωσία θέλει να μας αφανίσει»

21:40 23/2/2023 - Πηγή: NewsIt

Για τον πόλεμο που έχει κηρύξει εδώ και ένα χρόνο η Ρωσία στην Ουκρανία αναφέρθηκε ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχαΐλο Ποντόλιακ επισημαίνοντας ότι η χώρα του ελέγχει πλέον την κατάσταση.

Μια μέρα πριν συμπληρωθεί ένας χρόνος από την εισβολή στην Ουκρανία, ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ μίλησε στο Open. «Η κοινωνία μας, είναι λυπηρό, φυσικά, έχει προσαρμοστεί πολύ καλά στον πόλεμο, καταλαβαίνει πολύ καλά πώς πρέπει να τον αντιμετωπίζει, πώς μπορεί να βοηθάει τον στρατό», ανέφερε σε

ερώτηση για το πως η χώρα έχει καταφέρει να προσαρμοστεί στις πολεμικές συνθήκες.

Όπως ανέφερε οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν αναδιαταχθεί πλήρως, «δηλαδή έχουν άλλη εικόνα πιο οργανωμένη, πιο επαγγελματική, έχουν εξοπλιστεί με τον υψηλής ακρίβειας νατοϊκό εξοπλισμό ο οποίος, όντως, στο πεδίο της μάχης έχει υπεροχή σε σχέση με τα ρωσικά συστήματα μάχης».

Στάθηκε και στον αντικειμενικό στόχο της Ρωσίας επισημαίνοντας χαρακτηριστικά. «Η Ρωσία είχε θέσει ως μοναδικό στόχο να κατακτήσει το Κίεβο μέσα σε τρεις ημέρες και να καταστρέψει όλες τις κυβερνητικές υποδομές και να χαλάσει τις σχέσεις που είχε η Ουκρανία. Παρ’ όλα αυτά, σήμερα ο στόχος της Ρωσίας παραμένει ίδιος, να τραβήξει αυτόν τον πόλεμο σε μάκρος, ούτως ώστε η Ουκρανία να αφανιστεί μέσα σε τρία χρόνια, διότι ο πόλεμος θα συνεχίζεται με την Ρωσία να πραγματοποιεί εδώ τρομοκρατικές επιθέσεις, να επιτίθεται σε διαφορετικές κατευθύνσεις, να δολοφονεί πολιτικούς στην Ουκρανία», συνεχίζει.

Κατέληξε λέγοντας ότι «μετά από έναν χρόνο πολέμου και έχοντας έναν υψηλής ποιότητας στρατό, έχοντας μια κοινωνία και το κρατικό σύστημα διαχείρισης σε εγρήγορση, θα πω ότι εμείς ελέγχουμε την κατάσταση».

To άρθρο «Εμείς ελέγχουμε την κατάσταση στην Ουκρανία» λέει σύμβουλος του Ζελένσκι - «Η Ρωσία θέλει να μας αφανίσει» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εμείς, Ουκρανία, Ζελένσκι - Η Ρωσία,emeis, oukrania, zelenski - i rosia