Έλον Μασκ: Οι νέες απειλές του για απολύσεις, το χάος με τα e-mail στους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους και τα εύσημα του Ντόναλντ Τραμπ
Νέες απειλές για απόλυση ομοσπονδιακών υπαλλήλων στις ΗΠΑ εκτόξευσε σήμερα, Τρίτη (25.02.25) ο Έλον Μασκ, δίνοντας ωστόσο… μία δεύτερη ευκαιρία για να καταγράψουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες της προηγούμενης εβδομάδας, με τον Ντόναλντ Τραμπ να χαρακτηρίζει ιδιοφυή, την αποστολή του e-mail προς τους εργαζόμενους.
Σημειώνεται πως ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε από τον επικεφαλής της Tesla
Στην ίδια ανάρτηση ο Έλον Μασκ είχε προσθέσει ότι «η απουσία απάντησης θα θεωρηθεί παραίτηση».
Στο μεταξύ οι περισσότεροι από δύο εκατομμύρια ομοσπονδιακοί υπάλληλοι είναι σε σύγχυση καθώς χθες Δευτέρα έλαβαν την αντίθετη εντολή από τους επικεφαλής των υπηρεσιών τους, όπως το Πεντάγωνο και το FBI. Παράλληλα και η υπηρεσία αρμόδια για τη διαχείριση του ομοσπονδιακού προσωπικού (OPM) τους ενημέρωσε ότι μπορούν να αγνοήσουν το e-mail που τους έστειλε η ίδια στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Αφού πέρασε η διορία που είχε δώσει στους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο τόνισε στο Χ: «Με τη διακριτική ευχέρεια του προέδρου οι υπάλληλοι έχουν μία ακόμη ευκαιρία».
Εξάλλου επανέλαβε ότι η απουσία απάντησης «για δεύτερη φορά θα οδηγήσει σε απόλυση».
Ωστόσο αυτή τη φορά ο Έλον Μασκ δεν έδωσε συγκεκριμένη διορία στους υπαλλήλους να απαντήσουν στο e-mail με τίτλο: «τι κάνατε την προηγούμενη εβδομάδα;».
Σε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους η OPM τους ζητούσε να απαντήσουν έως τη Δευτέρα το βράδυ και να περιγράψουν πέντε εργασίες που ολοκλήρωσαν στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας. Ωστόσο στο e-mail η υπηρεσία τόνιζε ότι οι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να αποκαλύψουν απόρρητες πληροφορίες.
Εξάλλου τη Δευτέρα η OPM έδωσε διευκρινίσεις στις υπηρεσίες διαχείρισης ανθρώπινων πόρων των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, στις οποίες εξηγούσε ότι οι εργαζόμενοι δεν θα απολυθούν αν δεν απαντήσουν στο e-mail και ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν.
Επιτείνοντας η σύγχυση ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε τον Έλον Μασκ. «Πιστεύω ότι ήταν καταπληκτικό», δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. «Η αποστολή (του e-mail) ήταν ιδιοφυής. Προσπαθούμε να ανακαλύψουμε αν οι άνθρωποι εργάζονται (…) Αν οι άνθρωποι δεν απαντήσουν, είναι πολύ πιθανό να μην υπάρχει αυτός ο άνθρωπος ή να μην εργάζεται», πρόσθεσε.
Μάλιστα ο αμερικανός πρόεδρος επεσήμανε ότι «αν δεν απαντήσετε, τότε είστε κάπως μισοαπολυμένοι ή είστε απολυμένοι διότι πολλοί άνθρωποι δεν απαντούν επειδή απλώς δεν υπάρχουν».
Όμως πολλές υπηρεσίες – ανάμεσά τους και κάποιες επικεφαλής των οποίων είναι πιστοί στον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο—συνέστησαν στους υπαλλήλους τους να μην απαντήσουν, τουλάχιστον όχι αμέσως. Μεταξύ αυτών ήταν το υπουργείο Άμυνας, το FBI, το υπουργείο Εξωτερικών και η υπηρεσία Εθνικών Πληροφοριών, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Αντιθέτως το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε από τους εργαζόμενούς του να απαντήσουν στο μέιλ. Στόχος: «να διασφαλίσουμε ότι το ομοσπονδιακό προσωπικό θα λογοδοτεί, όπως γίνεται στον ιδιωτικό τομέα», με βάση το υπόμνημα που περιήλθε στην κατοχή του AFP.
Από την πλευρά του το υπουργείο Υγείας και Ανθρώπινων Πόρων (HHS) συνέστησε στους εργαζόμενούς του που θέλουν να απαντήσουν στον Μασκ να δώσουν γενικόλογες απαντήσεις και να αποφύγουν να αναφερθούν ονομαστικά σε φάρμακα ή συμβόλαια πάνω στα οποία εργάζονται, σύμφωνα με το μέιλ που είδε το Reuters.
«Υποθέστε ότι όσα γράφετε θα τα διαβάσουν κακόβουλοι, ξένοι παράγοντες και προσαρμόστε ανάλογα την απάντησή σας», τόνιζε το μέιλ.
Αυτή είναι η πιο πρόσφατη επίθεση του Μασκ εναντίον της ομοσπονδιακής γραφειοκρατίας, την οποία ο Τραμπ θεωρεί ιδιαίτερα κοστοβόρα.
Μέσα σε πέντε εβδομάδες η κυβέρνηση του Ρεπουμπλικανού προέδρου έχει εφαρμόσει σειρά μέτρων, υπό την υποκίνηση του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου, με στόχο την απόλυση χιλιάδων ομοσπονδιακών υπαλλήλων, τον περιορισμό των δημόσιων δαπανών και την αναστολή των δραστηριοτήτων ρυθμιστικών αρχών.
Χιλιάδες εργαζόμενοι, που βρίσκονταν σε δοκιμαστική περίοδο, απολύθηκαν. Έπειτα από προτροπή της κυβέρνησης να παραιτηθούν με αντάλλαγμα τη διατήρηση του μισθού τους ως τα τέλη Σεπτεμβρίου, περίπου 75.000 ομοσπονδιακοί υπάλληλοι αποχώρησαν από τις θέσεις τους, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Το AFGE, το βασικό συνδικάτο των ομοσπονδιακών υπαλλήλων, έχει δεσμευθεί να προσφύγει κατά οποιασδήποτε «παράνομης απόλυσης».
«Για μία ακόμη φορά ο Έλον Μασκ και η κυβέρνηση Τραμπ έδειξαν την πλήρη περιφρόνησή τους προς τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους και τις σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρουν στον αμερικανικό λαό», εκτίμησε σε ανακοίνωση ο πρόεδρός του Έβερετ Κέλι.
Εξάλλου αντιδράσεις έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων.
«Αν μπορούσα να πω ένα πράγμα στον Έλον Μασκ, αυτό θα ήταν ‘σας παρακαλώ προσθέστε μια δόση συμπόνιας. Πρόκειται για πραγματικούς ανθρώπους. Πρόκειται για πραγματικές ζωές’», σχολίασε το Σαββατοκύριακο μιλώντας στο CBS ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής της Γιούτα Τζον Κέρτις.
To άρθρο Έλον Μασκ: Οι νέες απειλές του για απολύσεις, το χάος με τα e-mail στους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους και τα εύσημα του Ντόναλντ Τραμπ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Σχολεία: Τι ώρα θα σχολάνε οι μαθητές με τη νέα χρονιά
- Δημοσκόπηση Interview: Στο 24,5% η Νέα Δημοκρατία – Υψηλό το ποσοστό των αναποφάσιστων
- Βασίλης Καλογήρου: Τι απαντά η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ για τα περί αρπαγής
- Trump Dismisses Report on U.S. Military Presence in Alexandroupoli
- Φαβορί η Νατάσα Γιάμαλη για την μεσημεριανή ζώνη του MEGA
- Ο Πέτρος Κουσουλός στο Πρωινό ΣουΣου για τις εξελίξεις της υπόθεσης του Βασίλη Καλογήρου
- Πιερρακάκης για Τέμπη: «Όσοι ρίχνουν λάδι στη φωτιά, κρίνονται» – Αποστάσεις από την «σκληρή γραμμή»
- Ο Τότσικας ντύθηκε μπανάνα και η Ρέβη σφουγγαρίστρα!
- Θεσσαλονίκη: Της ξήλωσε τις πινακίδες από το αυτοκίνητο της, την απείλησε και όρμησε να τη φιλήσει
- Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ ο εκρηκτικός μηχανισμός στο Μενίδι – Έρευνα για DNA και αποτυπώματα
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsIt
- Παύλος Ντε Γκρες: Εικόνες από τη βόλτα που έκανε στην Αθήνα χωρίς να περάσει απαρατήρητος
- Βασίλης Καλογήρου: «Δεν προκύπτει αρπαγή» λέει η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου
- Βιετνάμ: Γενέθλια φρίκης για 33χρονη – Έσκασε στο πρόσωπό της μπαλόνι με υδρογόνο που ακούμπησε στα κεριά της τούρτας της
- Δημοσκόπηση Interview: 6 στους 10 θα πάνε στα συλλαλητήρια για την τραγωδία των Τεμπών – Πτώση στο ποσοστό της ΝΔ
- Η Κάρλα Σοφία Γκασκόν στην τελετή των Όσκαρ παρά τον σάλο με τις αμφιλεγόμενες αναρτήσεις της
- Ρωσία: Έφηβος συνελήφθη ως ύποπτος ότι βοήθησε την Ουκρανία να χτυπήσει το διυλιστήριο του Ριαζάν
- Ηρώ Καριοφύλλη για το ρεπορτάζ που την «στοίχειωσε»: Δεν περνάει μήνας χωρίς να σκεφτώ εκείνο το κοριτσάκι
- Ντόναλντ Τραμπ – Εμανουέλ Μακρόν: Τρεις ατελείωτες χειραψίες που έγραψαν ιστορία
- Τέμπη: Κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Αθηναίων την Παρασκευή λόγω του συλλαλητηρίου

- Τελευταία Νέα NewsIt
- Έλον Μασκ: Οι νέες απειλές του για απολύσεις, το χάος με τα e-mail στους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους και τα εύσημα του Ντόναλντ Τραμπ
- ΓΕΡΜΑΝΟΣ: Ισχυρές επιδόσεις το 2024 και υψηλοί στόχοι για το 2025
- Super League: Τήρηση σιγής 57 δευτερολέπτων για τα θύματα των Τεμπών πριν από τους αγώνες της 25ης αγωνιστικής
- Βασίλης Καλογήρου: «Δεν προκύπτει» λέει η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου για τα σενάρια αρπαγής του 39χρονου
- Η Μαρία Λεκάκη και η 19χρονη κόρη της μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερού – Η ανάρτηση στο Instagram
- ΑΕΚ: Με Στρακόσα στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό
- Βασίλης Καλογήρου: «Δεν προκύπτει αρπαγή» λέει η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου
- Τέμπη: Κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Αθηναίων την Παρασκευή λόγω του συλλαλητηρίου
- Βιετνάμ: Γενέθλια φρίκης για 33χρονη – Έσκασε στο πρόσωπό της μπαλόνι με υδρογόνο που ακούμπησε στα κεριά της τούρτας της
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Αιθιοπία-Κένυα: Τουλάχιστον 13 νεκροί και 22 αγνοούμενοι σε συγκρούσεις μεταξύ ψαράδων στα σύνορα των δύο χωρών
- Ενοχή των τεσσάρων κατηγορουμένων ζητά η εισαγγελέας, για τον θάνατο του Αντώνη Καρυώτη
- Δήμος Δυτικής Λέσβου: 1.137 τόνοι ανακυκλώσιμου υλικού με αύξηση κατά 21,21% μέσα στο 2024
- Άγγελος Συρίγος στο «Μανιφέστο»: Να σταματήσουμε την τοξικότητα μέσω της ενότητας
- Εκτός τόπου και χρόνου
- «Είπα στον Αλέξη Κούγια να ξεκουραστεί και μου είπε “αν το κάνω αυτό, τότε θα πεθάνω”» – Αγωνία για τον γνωστό ποινικολόγο
- «Η ΝΔ προσπαθεί να κυβερνήσει με τον φόβο, αλλά οι πολίτες δεν φοβούνται πια»
- ΗΠΑ: Δικαστής απέρριψε την προσφυγή του πρακτορείου ειδήσεων Associated Press κατά της κυβέρνησης Τραμπ χωρίς… σκεπτικό
- Θεσσαλονίκη: Οδηγοί ταξί θα μεταφέρουν δωρεάν διαδηλωτές για τα Τέμπη
- Ο πρόεδρος Τραμπ απαιτεί να ξαναρχίσει η κατασκευή του πετρελαιαγωγού Keystone XL