Εισβολή στην Ουκρανία: Μάχη και στο Τσέρνομπιλ – Δραματικό μήνυμα Ζελένσκι

17:31 24/2/2022 - Πηγή: NewsIt

Συναγερμός έχει σημάνει και στο Τσέρνομπιλ στην Ουκρανία το οποίο το πολιορκούν αυτή την ώρα οι ρωσικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μέχρι τώρα δεν επιβεβαιώνονται οι μάχες διεξάγονται κοντά σε πυρηνικό αντιδραστήρα και η κατάσταση στην περιοχή είναι κρίσιμη.

Still in my hotel room #Russian forces entered #Chernobyl. Fighting has erupted here. During the fighting,

a nuclear waste storage facility was destroyed. #RussiaUkraine #russianinvasion #NATO pic.twitter.com/JjmO9vYMWK

— Ruff Gem (@RuffGem1) February 24, 2022

Σε ένα δραματικό του μήνυμα στο Twitter, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναφέρει:

«Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής προσπαθούν να καταλάβουν το Τσέρνομπιλ. Οι δυνάμεις μας δίνουν τις ζωές τους ώστε η τραγωδία του 1986 να μην επαναληφθεί. Το ανέφερα αυτό και στην Σουηδέζα πρωθυπουργό. Αυτό είναι μια διακήρυξη πολέμου εναντίον ολόκληρης της Ευρώπης».

Russian occupation forces are trying to seize the #Chornobyl_NPP. Our defenders are giving their lives so that the tragedy of 1986 will not be repeated. Reported this to @SwedishPM. This is a declaration of war against the whole of Europe.

— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) February 24, 2022

Ρωσικά στρατεύματα από την πλευρά της Λευκορωσίας εισήλθαν σήμερα σε μια περιοχή κοντά στο πρώην πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ, έγινε γνωστό από έναν σύμβουλο του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, καθώς συνεχίζονται οι μάχες στη χώρα, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Από την πλευρά του, το Γαλλικό Πρακτορείο κάνει λόγο για μάχες που βρίσκονται σε εξέλιξη κοντά στον χώρο αποθήκευσης των πυρηνικών αποβλήτων στο εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ, επικαλούμενο τον σύμβουλο του υπουργού Εσωτερικών Αντόν Γκερατσένκο. “Τα στρατεύματα των εισβολέων εισχώρησαν από τη Λευκορωσία στη ζώνη του εργοστασίου του Τσερνόμπιλ.

#Ukraine: The Russian army is trying to take control of the #Chernobyl nuclear power plant (Ukrainian President Zelensky). #UkraineRussia #Kyiv #UkraineRussiaConflict #Kyiv #Ukraine pic.twitter.com/4ZOqPGmO9o

— Delular (@Delievlatlar) February 24, 2022

Τα μέλη της Εθνοφρουράς που προσταεύουν τον χώρο αποθήκευσης προβάλλουν πεισματικά αντίσταση”, έγραψε στο Telegram. Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος της πρωτεύουσας του Κιέβου δήλωσε ότι 4 σταθμοί του μετρό θα χρησιμοποιηθούν ως καταφύγια για τις αεροπορικές επιδρομές, ενώ η ουκρανική ηγεσία στην περιοχή του Ντονέτσκ ανέφερε πως ρωσικές δυνάμεις έπληξαν ένα νοσοκομείο εκεί, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι.

To άρθρο Εισβολή στην Ουκρανία: Μάχη και στο Τσέρνομπιλ – Δραματικό μήνυμα Ζελένσκι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εισβολή, Ουκρανία, Μάχη, Τσέρνομπιλ – Δραματικό, Ζελένσκι,eisvoli, oukrania, machi, tsernobil – dramatiko, zelenski