Δυσανεξία στην ισταμίνη: Εξηγεί πονοκέφαλο, ρινίτιδα και κνησμό από κάποιες τροφές – Δείτε ποιες είναι

08:05 1/6/2020 - Πηγή: NewsIt

Βιώνετε ανεξήγητους πονοκεφάλους ή άγχος; Έχετε, ίσως, ακανόνιστο κύκλο έμμηνης ρύσης; Μήπως το πρόσωπό σας “φουντώνει” όταν πίνετε κόκκινο κρασί; Νιώθετε σαν αν έχετε φαγούρα στην γλώσσα ή ρινική καταρροή, όταν τρώτε μπανάνες, αβοκάντο ή μελιτζάνες; Εάν απαντήσατε ναι σε οποιαδήποτε από αυτές τις ερωτήσεις, τότε θα μπορούσατε να έχετε μια δυσανεξία στην ισταμίνη.

Η ισταμίνη είναι μια χημική ουσία που εμπλέκεται στο ανοσοποιητικό σας σύστημα, στην σωστή πέψη και στο κεντρικό νευρικό σας σύστημα. Ως νευροδιαβιβαστής, μεταδίδει σημαντικά σήματα από το σώμα σας στον

εγκέφαλό σας. Είναι επίσης ένα συστατικό του οξέος στομάχου, το οποίο είναι αυτό που σας βοηθά να διασπάτε τις τροφές στο στομάχι σας.

Ίσως να είστε ήδη εξοικειωμένοι με την ισταμίνη, καθώς σχετίζεται με το ανοσοποιητικό σύστημα. Αν έχετε εποχιακές, ή τροφικές αλλεργίες, ίσως έχετε παρατηρήσει ότι τα αντιισταμινικά φάρμακα παρέχουν γρήγορη ανακούφιση από τα συμπτώματά σας. Αυτό συμβαίνει επειδή ο ρόλος της ισταμίνης στο σώμα είναι να προκαλέσει άμεση φλεγμονώδη αντίδραση. Χρησιμεύει ως “κόκκινη σημαία” στο ανοσοποιητικό σας σύστημα, ειδοποιώντας το σώμα σας για πιθανούς “εισβολείς”.

Διαβάστε περισσότερα στο Iatropedia.gr

To άρθρο Δυσανεξία στην ισταμίνη: Εξηγεί πονοκέφαλο, ρινίτιδα και κνησμό από κάποιες τροφές – Δείτε ποιες είναι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα