Δημοσκόπηση Pulse: Προς τη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα για το ρεύμα - «Διχασμός» για τις κυρώσεις στη Ρωσία

20:44 12/5/2022 - Πηγή: NewsIt

Προς τη σωστή κατεύθυνση κινούνται τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για το ρεύμα, εκτιμούν οι πολίτες, σύμφωνα με την πανελλαδική δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Pulse για τον ΣΚΑΪ, το διάστημα 9 έως 11 Μαΐου σε δείγμα 1.206 ατόμων. 

Το 51% των ερωτηθέντων απάντησε ότι τα μέτρα κινούνται προς

την σωστή κατεύθυνση. Πιο αναλυτικά, το 11% είπε ότι τα μέτρα είναι προς την σωστή κατεύθυνση και αρκετά, ενώ το 40% ότι είναι προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά χρειάζονται κι άλλα.

Το 41% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα μέτρα κινούνται προς λανθασμένη κατεύθυνση.

Η πλειονότητα όσων κρίνουν ότι τα μέτρα κινούνται σε λανθασμένη κατεύθυνση αυτο-τοποθετούνται στον χώρο της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς, ενώ η πλειονότητα όσων τα θεωρει στην σωστή κατεύθυνση αυτο-τοποθετούνται στο Κέντρο, στην Κεντροδεξιά και στην Δεξιά.  

 

Οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Διχασμένοι εμφανίζονται οι Έλληνες πολίτες αναφορικά με τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία.

Ενώ η ΕΕ συζητά για ένα έκτο πακέτο κυρώσεων, χωρίς να μπορεί μέχρι στιγμής να πετύχει συμφωνία -αρκετές χώρες με πρώτη την Ουγγαρία εκφράζουν έντονες διαφωνίες για το ενδεχόμενο ενός ευρωπαϊκού εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο- η έρευνα της Pulse αποκαλύπτει ότι οι Έλληνες πολίτες εμφανίζονται μοιρασμένοι.

Ειδικότερα, το 43% δηλώνει ότι τα μέτρα είναι προς την σωστή κατεύθυνση, με ένα ποσοστό 31% εξ αυτών να θεωρεί ότι χρειάζονται κι άλλα μέτρα. 

Ωστόσο, ένα ποσοστό 44% κρίνει ότι τα μέτρα κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση.

Δείτε όλη τη δημοσκόπηση της Pulse

To άρθρο Δημοσκόπηση Pulse: Προς τη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα για το ρεύμα - «Διχασμός» για τις κυρώσεις στη Ρωσία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοσκόπηση Pulse, Προς, - Διχασμός, Ρωσία,dimoskopisi Pulse, pros, - dichasmos, rosia