Διάγγελμα Ζελένσκι: Η Ρωσία θέλει να εξαφανίσει την Ουκρανία – Σκοτώσαμε 6.000 στρατιώτες

10:24 2/3/2022 - Πηγή: NewsIt

Ακόμη ένα διάγγελμα έκανε το πρωί της Τετάρτης (02.03.2022) ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία μπαίνει στην 7η μέρα, ο πρόεδρος της χώρας κατηγόρησε τη Ρωσία ότι θέλει να εξαφανίσει τη χώρα του, το λαό του και την ιστορία τους.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι διεμήνυσε στη Ρωσία ότι δεν θα καταφέρει να κατακτήσει την Ουκρανία με βόμβες και αεροπορικές επιθέσεις. Ανακοίνωσε επίσης ότι από την περασμένη Πέμπτη,

όταν ξεκίνησε ο πόλεμος, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν σκοτώσει σχεδόν 6.000 στρατιώτες!

Αναφερόμενος στην επίθεση που εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις εναντίον του μνημείου του Μπάμπι Γιαρ, του σημαντικού μνημείου του Ολοκαυτώματος που βρίσκεται στον μαζικό τάφο 34.000 Εβραίων οι οποίοι εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα το 1941, όταν η πόλη βρισκόταν υπό ναζιστική κατοχή, ο Ζελένσκι είπε: «Αυτή η επίθεση αποδεικνύει ότι για πολλούς ανθρώπους στη Ρωσία το Κίεβό μας είναι απολύτως ξένο.

Δεν γνωρίζουν τίποτα για το Κίεβο, για την ιστορία μας. Αλλά όλοι τους έχουν εντολές να εξαλείψουν την ιστορία μας, να εξαλείψουν τη χώρα μας, να μας εξαλείψουν όλους».

Το νέο βιντεοσκοπημένο διάγγελμα του Ουκρανού προέδρου μεταδόθηκε την ώρα που σχεδόν όλη η Ουκρανία βρίσκεται υπό πολιορκία, με το Κίεβο, τη Μαριούπολη και το Χάρκοβο να δέχονται την ισχυρότερη πίεση και τη Ρωσία να ανακοινώνει ότι έχει πλέον κατακτήσει τη Χερσώνα.

To άρθρο Διάγγελμα Ζελένσκι: Η Ρωσία θέλει να εξαφανίσει την Ουκρανία – Σκοτώσαμε 6.000 στρατιώτες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα