Δια χειρός Τσίπρα η «μεταγραφή» Τσαπανίδου στον ΣΥΡΙΖΑ - Οι λόγοι που την οδήγησαν στο «ναι»

06:55 29/12/2022 - Πηγή: NewsIt

Όταν προχθές (27.12.2022) το βράδυ τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλούσαν στους δημοσιογράφους για εκπλήξεις το σίγουρο είναι ότι κανενός το μυαλό δεν πήγε στην Πόπη Τσαπανίδου η οποία, μέσα σε λίγες ώρες, από βασική παρουσιάστρια στον τηλεοπτικό σταθμό Open βρέθηκε να είναι εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην θέση δηλαδή του Νάσου Ηλιόπουλου.

Η αλήθεια είναι ότι η χθεσινή μέρα ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ ιδιαίτερα

σημαντική καθώς στο πρόσωπο της Πόπης Τσαπανίδου οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα βλέπουν το άνοιγμα που ήθελαν να κάνουν στην κοινωνία και ιδιαίτερα στην μεσαία τάξη.

Οι πληροφορίες λένε ότι εδώ και πολύ καιρό στην Κουμουνδούρου αναζητούσαν ένα πρόσωπο που να μην είναι… ΣΥΡΙΖΑ για την θέση του εκπροσώπου προκειμένου έτσι να σηματοδοτηθεί το άνοιγμα του κόμματος σε όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την όλη υπόθεση την διαχειρίστηκε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου Μιχάλη Καλογήρου.

Μάλιστα μόλις χθες το πρωί κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ -που συνεδρίασε για τις εκλογές-, ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε τους συνεργάτες του (όλων των τάσεων) για την πρόταση που είχε κάνει στην γνωστή δημοσιογράφο και παρουσιάστρια.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμαιναν ότι επικοινωνιακά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πετύχει μια σημαντική νίκη με την έννοια ότι το πρόσωπο της κ. Τσαπανίδου συζητήθηκε πολύ χωρίς να υπάρξουν αρνητικά σχόλια.

Μετά από αυτή την εξέλιξη ο Νάσος Ηλιόπουλος θα βρεθεί και επίσημα στο ψηφοδέλτιο της Α΄ Αθήνας.

Η νέα εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ με κείμενο της στο ipop.gr αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους δέχθηκε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα.

Στο κείμενό της με τίτλο «Κάποιες αποφάσεις σου αλλάζουν τη ζωή. Ας μην τις φοβόμαστε» η Πόπη Τσαπανίδου υπογραμμίζει ότι «οι εποχές που ζούμε χρειάζονται δουλειά και όχι μόνο κριτική», προσθέτοντας ότι πλέον είναι «έτοιμη να περάσω και στην άλλη πλευρά. Να δοκιμάσω, να κάνω ότι μπορώ, για να σας εξηγήσω το όραμα που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

«Με τον Αλέξη Τσίπρα και με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα τα καταφέρουμε. Εσύ μπορεί να πιστεύεις διαφορετικά. Δεν μπορούμε όμως παρά να συμφωνήσουμε ότι οι δυσκολίες μας αφορούν όλους», τονίζει η νέα εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ αναφερόμενη στη γνωριμία της με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει:

«Μου άφησε αυτή την αίσθηση από την πρώτη συνέντευξη που έκανα μαζί του, πολλά χρόνια πριν. Μια αίσθηση που ενισχυόταν κάθε φορά που τον συναντούσα στο τηλεοπτικό στούντιο. Είναι από τους λίγους ανθρώπους που έχω συναντήσει, που δεν επιμένει να δικαιολογεί τις επιλογές του, αλλά να τις εξηγεί, να αναλύει και να μαθαίνει και ο ίδιος από σωστές ή λάθος ενέργειες. Όσο τον μαθαίνω βλέπω έναν άνθρωπο που μπορεί να κάνει πράξη τις ιδέες που πρεσβεύει, που δεν επιχειρεί να αποδείξει κάτι που δεν είναι. Έχει όραμα και μάλιστα το όραμα που χρειαζόμαστε. Ρεαλιστικό και σε χρήμα και σε χρόνο».

Καταλήγοντας, η Πόπη Τσαπανίδου επισημαίνει ότι «χρειάζεται όλοι να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Να βρέξουμε τα πόδια μας για να φάμε ψάρι. Κι αν εσύ δεν το τολμήσεις το βήμα που έκανα εγώ, ή δεν μπορείς να το κάνεις, τότε αξιοποίησε την άλλη τεράστια δύναμη που έχεις. Ψήφισε. Πήγαινε στην κάλπη όταν στηθεί και ψήφισε αυτόν που πιστεύεις. Μην αφήσεις την οργή να σε αποδυναμώσει. Έχεις δύναμη. Δείξε την».

To άρθρο Δια χειρός Τσίπρα η «μεταγραφή» Τσαπανίδου στον ΣΥΡΙΖΑ - Οι λόγοι που την οδήγησαν στο «ναι» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα