Δεν... «συγκινήθηκαν» οι Γερμανοί από την πρεμιέρα του Μουντιάλ - Σημείωσε χαμηλή τηλεθέαση

15:35 21/11/2022 - Πηγή: NewsIt

Χτες (20.11.2022) έκανε πρεμιέρα το Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ και όλος ο πλανήτης ήταν συντονισμένος για τον πρώτο αγώνα. Οι Γερμανοί ωστόσο, είναι οι μόνοι που δεν… «συγκινήθηκαν», αφού η τηλεθέαση δεν ήταν τόσο υψηλή, όσο άλλες χρονιές.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τη μετάδοση του πρώτου αγώνα του Μουντιάλ 2022, εναντίον του Ισημερινού από το δεύτερο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης της Γερμανίας, παρακολούθησαν χθες 6,1 εκατομμύρια τηλεθεατές (μερίδιο αγοράς 28,2%), ενώ την τελετή έναρξης

παρακολούθησαν 5,43 εκατομμύρια τηλεθεατές (μερίδιο αγοράς 26,3%).

Αντίθετα, την μετάδοση της πρεμιέρας του Μουντιάλ το 2018 από τη Ρωσία είχαν, αντιθέτως, παρακολουθήσει περισσότεροι από 10 εκατομμύρια τηλεθεατές, με το μερίδιο αγοράς να φθάνει το 52%.

Η χθεσινή εικόνα έρχεται να επιβεβαιώσει τα στοιχεία πρόσφατης δημοσκόπησης για λογαριασμό του περιοδικού «Der Spiegel», σύμφωνα με τα οποία μόνο το 18% των Γερμανών σκοπεύει να παρακολουθήσει «τόσους αγώνες όσους και στις προηγούμενες διοργανώσεις».

Επιπλέον, στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο έχουν ταξιδέψει μόλις 35.000 Γερμανοί, ενώ το 2018 στη Γερμανία είχαν πωληθεί περισσότερα από 62.000 εισιτήρια για τους αγώνες στη Ρωσία.

«Όχι» της Γερμανίας στο περιβραχιόνιο «One Love»

Στο μεταξύ η απόφαση και της εθνικής ομάδας της Γερμανίας να μη φορέσει ο αρχηγός της Μανουέλ Νόιερ το περιβραχιόνιο «One Love» για την στήριξη στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και την προώθηση της κουλτούρας συμπερίληψης στο ποδόσφαιρο, προκαλεί ήδη αντιδράσεις.

Ο βουλευτής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Γιοχάνες Σέτσλ ζήτησε την αποχώρηση της γερμανικής εθνικής ομάδας από τη διοργάνωση «και μάλιστα σήμερα», ενώ ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Human Rights Watch Βάντζελ Μιχάλσκι, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό n-tv, έκανε λόγο για «αιφνιδιαστική απόφαση» και εξέφρασε την απογοήτευσή του για την «συνθηκολόγηση ενώπιον των ισχυρών της FIFA».

To άρθρο Δεν... «συγκινήθηκαν» οι Γερμανοί από την πρεμιέρα του Μουντιάλ - Σημείωσε χαμηλή τηλεθέαση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα