Δεν ήταν μέλος της ίδιας Εκκλησίας με τη μητέρα του δράστη ο Σίνζο Άμπε – Νέες αποκαλύψεις

10:56 11/7/2022 - Πηγή: NewsIt

Ο 41χρονος Τετσούγια Γιαμαγκάμι αγόρασε υλικά από το internet για να φτιάξει το όπλο με το οποίο σκότωσε τον Σίνζο Άμπε γιατί θεωρούσε ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας ήταν μέλος Εκκλησίας εξαιτίας της οποίας χρεοκόπησε η μητέρα του. Τώρα αποκαλύπτεται πως δεν ήταν έτσι.

Την επομένη της δολοφονίας του Σίνζο Άμπε, στην πόλη Νάρα στη δυτική Ιαπωνία κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης, αποκαλύφθηκε το κίνητρο του 41χρονου πρώην στρατιωτικού.

Αρχικά δεν αποκαλύφθηκε η Εκκλησία

στην οποία ήταν μέλος της μητέρα του. Οι τελευταίες αποκαλύψεις αναφέρουν πως η μητέρα του Γιαμαγκάμι ήταν μέλος της Εκκλησίας της Ενοποίησης, παραδέχτηκε ο επικεφαλής της Εκκλησίας στην Ιαπωνία.

Ο Γιαμαγκάμι πίστευε ότι ο πρώην πρωθυπουργός προωθούσε μια θρησκευτική ομάδα στην οποία η μητέρα του είχε κάνει μια «τεράστια δωρεά», μετέδωσε το πρακτορείο Kyodo επικαλούμενο τους ερευνητές. Ο ίδιος ο δράστης δήλωσε στην αστυνομία ότι η μητέρα του χρεοκόπησε λόγω της δωρεάς αυτής, ανέφερε η εφημερίδα Yomiuri και άλλα ιαπωνικά μέσα.

Ο Τομιχίρο Τανάκα, πρόεδρος της Ιαπωνικής Family Federation for World Peace and Unification, γνωστής ως Εκκλησία της Ενοποίησης, δήλωσε στους δημοσιογράφους στο Τόκιο ότι όντως η μητέρα του Γιαμαγκάμι ήταν μέλος της εκκλησίας.

Ο Τανάκα αρνήθηκε να σχολιάσει τις δωρεές που έχει κάνει η γυναίκα, επικαλούμενος την αστυνομική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η αστυνομία έχει επιβεβαιώσει ότι ο Γιαμαγκάμι έτρεφε αισθήματα μίσους εναντίον μιας οργάνωσης, την οποία όμως οι αρχές δεν έχουν κατονομάσει.

Ούτε ο Άμπε ούτε ο δολοφόνος του ανήκουν στην εκκλησία, επεσήμανε ο Τανάκα, τονίζοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δεν είχε ρόλο συμβούλου της εκκλησίας.

To άρθρο Δεν ήταν μέλος της ίδιας Εκκλησίας με τη μητέρα του δράστη ο Σίνζο Άμπε – Νέες αποκαλύψεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκκλησίας, Σίνζο Άμπε – Νέες,ekklisias, sinzo abe – nees