Δακρυσμένος ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ σε βίντεο για τον Τραμπ: «Η Δημοκρατία δέχεται επίθεση»
Δακρυσμένος εμφανίστηκε ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ και κατηγόρησε ανοιχτά τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ για την ευθύνη του στην εκτεταμένη κρίση που έχει ξεσπάσει στην πολιτεία του, καθώς μαζικές διαδηλώσεις και επεισόδια συγκλονίζουν το Λος Άντζελες. Το συναισθηματικά φορτισμένο διάγγελμά του μεταδόθηκε το βράδυ της Τρίτης (10.06.2025).
Η διαμάχη του Τραμπ με αξιωματούχους της
«Δεν πρόκειται μόνο για τις διαδηλώσεις στο Λος Άντζελες, όταν ο Τραμπ ζήτησε απόλυτη εξουσία να θέσει την Εθνοφρουρά υπό τον έλεγχό του. Η εντολή αυτή ισχύει για κάθε πολιτεία. Αυτό αφορά όλους μας. Η Καλιφόρνια μπορεί να είναι η αρχή, αλλά σίγουρα δεν είναι το τέλος. Η Δημοκρατία δέχεται επίθεση μπροστά στα μάτια μας», δήλωσε ο Νιούσομ εμφανώς συγκλονισμένος.
Ο Τραμπ χαρακτήρισε την Καλιφόρνια «χωματερή», κατηγορώντας την ότι έχει περιοχές που ελέγχονται πλήρως από εγκληματίες. Υποσχέθηκε ότι θα χρησιμοποιήσει «κάθε διαθέσιμο μέσο» για την αποκατάσταση της τάξης.
Αφού τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες στις 20:00 τοπική ώρα την Τρίτη, η αστυνομία κινήθηκε σε περιοχές του κέντρου, ρίχνοντας πλαστικές σφαίρες για να προσπαθήσει να διαλύσει το πλήθος.
«Κήρυξα τοπική κατάσταση έκτακτης ανάγκης κι επέβαλα απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας στο κέντρο του Λος Άντζελες για να τερματιστούν οι βανδαλισμοί και οι λεηλασίες», ανακοίνωσε η Δημοκρατική δήμαρχος της μεγαλούπολης Κάρεν Μπας.
Ο ρεπουμπλικανός κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ ανακοίνωσε σήμερα (11.06.2025) την ανάπτυξη των εφέδρων της Εθνοφρουράς στο Τέξας, σε ένα πλαίσιο κινήματος διαμαρτυρίας για τις απελάσεις παράτυπων μεταναστών που διατάχθηκαν από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
«Οι ήρεμες διαδηλώσεις είναι νόμιμες. Η επίθεση σε πρόσωπα ή αγαθά είναι παράνομη και θα προκαλέσει συλλήψεις», προειδοποίησε σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X ο Άμποτ, σημαντικό στέλεχος των ρεπουμπλικανών και γνωστό για την προώθηση μιας κατασταλτικής μεταναστευτικής πολιτικής στην πολιτεία του, η οποία συνορεύει με το Μεξικό.
Παράλληλα η αστυνομία του Λος Άντζελες στην πολιτεία της Καλιφόρνια ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, το βράδυ ότι προχωρά σε συλλήψεις των ομάδων που παραβιάζουν την απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία τέθηκε σε ισχύ για να αποτραπούν επεισόδια από διαδηλωτές που αντιτίθενται στη μεταναστευτική πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης.
«Συνεχίζουν να συγκεντρώνονται πολλές ομάδες (…) και βρίσκονται σε εξέλιξη μαζικές συλλήψεις. Η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι σε ισχύ» ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης σε ανάρτησή της στο X, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω ή να ορίσει το μέγεθος αυτού που εννοεί με τον όρο “μαζικές”.
To άρθρο Δακρυσμένος ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ σε βίντεο για τον Τραμπ: «Η Δημοκρατία δέχεται επίθεση» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Δράμα: Σε βίντεο κινητού η επίθεση της αρκούδας
- «Έσκασε» η βόμβα: Έρχεται χρέωση 13 ευρώ το μήνα σε Instagram και Facebook
- Χαϊκάλης για Φιλιππίδη: «Ήταν πασίγνωστη η σχέση του με την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους»
- Στα χέρια της ΕΛΑΣ βίντεο με την αρκούδα στη Δράμα: «Ρίξε σπρέι πιπεριού»
- Κ. Πιερρακάκης: Δεν θα παίρνουν την επιστροφή ενοικίου όσοι δεν το πληρώνουν ηλεκτρονικά
- Επιχείρηση «σκούπα» στην πλατεία Αγίας Ειρήνης – Το σχέδιο του Χάρη Δούκα
- Πανσέληνος της Φράουλας: Το σπάνιο φαινόμενο που δεν θα ξαναδούμε έως το 2043
- Γαλλία: Ενός λεπτού σιγή σε όλα τα σχολεία ως φόρο τιμής στη σχολική βοηθό που σκοτώθηκε από μαθητή
- Γιώργος Παράσχος: Είχα διπλό καρκίνο - Φρόντισα να μην το καταλάβει η κόρη μου
- Politico: «Εντελώς αντιπαθής» η Κυβέρνηση των σκανδάλων – Δεν έχουν πού να στραφούν οι Έλληνες ψηφοφόροι
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsIt
- Πιερρακάκης: Επιστροφή ενοικίου μόνο για όσους πληρώνουν ηλεκτρονικά το μίσθωμα
- Louis Vuitton: Ο Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ ορίστηκε νέος πρεσβευτής του διάσημου οίκου μόδας
- Πετρούπολη: Άνδρας επιτέθηκε σε 46χρονη οδηγό για την προτεραιότητα και την έστειλε στο νοσοκομείο
- Δράμα: Ο αδικοχαμένος Χρήστος τράβηξε σε βίντεο την μοιραία επίθεση από την αρκούδα – «Ρίξε το σπρέι πιπεριού»
- Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο θα παρουσιάσουν ένα LIVE show στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος
- Προς παράταση και μετά τις 9 Ιουλίου οι συνομιλίες ΕΕ – ΗΠΑ για τους δασμούς
- Στάθης Σχίζας για Ιωάννα Τούνη: Είναι τραγικό όλο αυτό που συμβαίνει γενικά στα social media
- Δράμα: «Δεν υπήρξαν τραύματα από την αρκούδα στη σορό του Χρήστου, μόνο κατάγματα από πτώση» λέει ο ιατροδικαστής
- Προσπάθησαν να πουλήσουν πλαστό Πικάσο για 10 εκατ. ευρώ – 13 συλλήψεις από το ελληνικό FBI για αρχαιοκαπηλία
- Καλομοίρα για την απώλεια του πεθερού της: Πονάει πολύ, ήταν ο δεύτερος πατέρας μου

- Τελευταία Νέα NewsIt
- Δακρυσμένος ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Γκάβιν Νιούσομ σε βίντεο για τον Τραμπ: «Η Δημοκρατία δέχεται επίθεση»
- Πιερρακάκης: Επιστροφή ενοικίου μόνο για όσους πληρώνουν ηλεκτρονικά το μίσθωμα
- Δράμα: «Δεν υπήρξαν τραύματα από την αρκούδα στη σορό του Χρήστου, μόνο κατάγματα από πτώση» λέει ο ιατροδικαστής
- Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο θα παρουσιάσουν ένα LIVE show στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος
- Ο Μπομπ Ντίλαν φέρεται να είναι αφηγητής σε τρέιλερ για το νέο άλμπουμ του Machine Gun Kelly
- Ασπρόπυργος: Βίντεο ντοκουμέντα από τους 3 νεαρούς που είχαν «ξαφρίσει» πάνω από 50 σπίτια στη Δυτική Αττική
- Ασπρόπυργος: Βίντεο ντοκουμέντα από τους 3 νεαρούς που είχαν «ρημάξει» πάνω από 50 σπίτια στη Δυτική Αττική
- Ασπρόπυργος: Βίντεο ντοκουμέντα από τους 3 νεαρούς που είχαν «ρημάξει» σπίτια στη Δυτική Αττική
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- «Σκότωσε όσο το δυνατόν περισσότερους Εβραίους»: Αποτροπή τρομοκρατικού σχεδίου στις ΗΠΑ πριν από την επέτειο της 7ης Οκτωβρίου
- Συνάλλαγμα: Το ευρώ υποχωρεί 0,11%, στα 1,1412 δολάρια
- Σολομώντεια λύση με πολλά ερωτήματα
- Τέμπη – Κωνσταντοπούλου: Όσοι νομίζουν ότι θα αποφύγουν την αποκάλυψη της αλήθειας, θα βρουν απέναντι τις οικογένειες και την κοινωνία
- Παραποιημένα τρόφιμα και ποτά απειλούν υγεία και οικονομία στην ΕΕ
- Θεσσαλονίκη: Αθώος ο Θεόδωρος Καρυπίδης για επεισόδιο σε ματς του Άρη στη Βέροια το 2018
- «Καμπάνες» σε επιχειρήσεις από τη ΔΙΜΕΑ – Επιβλήθηκαν πρόστιμα μέχρι 52.000 ευρώ
- Πώς ξεκίνησε το χειροκρότημα και γιατί έκαναν παλιά παλαμάκια