Χωρίς έλεος σκοτώνει ο κορονοϊός στις ΗΠΑ: 1.225 νεκροί, 76.500 κρούσματα σε μια μέρα

10:59 24/7/2020 - Πηγή: NewsIt

Δεν έχει τέλος το δράμα που ζουν οι ΗΠΑ εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού. Το τελευταίο 24ωρο στη χώρα καταγράφηκαν άλλοι 1.225 θάνατοι και 76.500 κρούσματα!

Ο αριθμός των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο στις ΗΠΑ πλησιάζει το προηγούμενο ρεκόρ, σύμφωνα με τον απολογισμό του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Στις ΗΠΑ

ξεπεράστηκε χθες το όριο των 4 εκατομμυρίων επίσημα καταγεγραμμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό αφότου άρχισε να εξαπλώνεται η πανδημία. Το ρεκόρ των τριών εκατομμυρίων είχε ξεπεραστεί μόλις πριν από περίπου δύο εβδομάδες στις ΗΠΑ, στις 8 Ιουλίου.

Click4more Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τα 4.000.000 κρούσματα στις ΗΠΑ

Η χώρα η οποία υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού στον πλανήτη σε απόλυτους αριθμούς (οι ΗΠΑ θρηνούν πάνω από 144.000 νεκρούς) όδευε προς μια κάποια βελτίωση της κατάστασης στα τέλη της άνοιξης, όμως, εδώ και πολλές εβδομάδες, η καμπύλη της μετάδοσης βρίσκεται ξανά σε άνοδο, ειδικά στον Νότο και στη Δύση.

Εδώ και δέκα ημέρες, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μόλυνσης ανά 24 ώρες ξεπερνά, και συχνά ξεπερνά κατά πολύ, τα 60.000.

Η προηγούμενη φορά που καταγράφηκαν πάνω από 1.200 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 μέσα σε 24 ώρες στις ΗΠΑ ήταν στις 29 Μαΐου, σχεδόν πριν από δύο μήνες.

Το Τέξας, η Καλιφόρνια, η Αλαμπάμα, το Άινταχο και η Φλόριντα κατέγραψαν προχθές Τετάρτη ή χθες Πέμπτη ρεκόρ θανάτων σε 24 ώρες. Επιδημιολογικά μοντέλα προβλέπουν κορύφωση της πανδημίας του κορονοϊού τις τέσσερις προσεχείς εβδομάδες, κατά τον μέσο όρο που συνάγουν ερευνητές του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Τραμπ: Ας μην ανοίξουν αμέσως κάποια σχολεία

Μπορεί τις προηγούμενες μέρες να έλεγε πως τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν, τώρα ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να βάζει λίγο νερό στο κρασί του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι «ακούει» τις φωνές να μην ανοίξουν τα σχολεία.

Κατά την τελευταία ενημέρωση για την πορεία εξάπλωσης του κορονοϊού, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι πολιτείες που είναι αυτή τη στιγμή εστία της επιδημίας του κορονοϊού ενδέχεται να χρειαστεί να καθυστερήσουν το άνοιγμα των σχολείων κατά «λίγες εβδομάδες».

Click4more Μπάιντεν, Ομπάμα κατακεραυνώνουν Τραμπ κι αυτός ανταποδίδει!

Κάλεσε, πάντως, τους μαθητές να επιστρέψουν στις τάξεις τους μαζικά το φθινόπωρο. «Πρέπει να ανοίξουν», δήλωσε ο Τραμπ για τα σχολεία σε εθνικό επίπεδο.

Πρόσθεσε ότι εναπόκειται στους κυβερνήτες των πολιτειών που είναι εστίες της επιδημίας Covid-19 να αποφασίσουν για το άνοιγμα των σχολείων και ότι οι αποφάσεις πρέπει να βασίζονται σε δεδομένα.

Τουλάχιστον, ο Ντόναλντ Τραμπ το πήρε απόφαση και ανακοίνωσε την ακύρωση του «μεγάλου» Εθνικού Συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Τζάκσονβιλ, στη Φλόριντα, εξαιτίας της επιδημίας που προκαλεί ο κορονοϊός.

Ο Αμεριανός πρόεδρος τόνισε πως τώρα δεν είναι η στιγμή για ένα μεγάλο συνέδριο με δεδομένη την αναζωπύρωση του κορονοϊού στην Φλόριντα, θεωρώντας ότι είναι καθήκον του ως πρόεδρος να “προστατεύσει τους Αμερικανούς”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Χωρίς έλεος σκοτώνει ο κορονοϊός στις ΗΠΑ: 1.225 νεκροί, 76.500 κρούσματα σε μια μέρα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα