Χειροκροτήματα και αποδοκιμασίες για την εμφάνιση του Ισραήλ στη σκηνή της Eurovision - Επεισόδια έξω από το Malmö Arena

23:00 11/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Η Eden Golan ερμήνευσε το τραγούδι «Hurricane» για λογαριασμό του Ισραήλ, στην σκηνή της Eurovision και δίχασε το κοινό και τους τηλεθεατές αποσπώντας χειροκροτήματα και παράλληλα γιουχαΐσματα.

Μέσα στην αρένα του Μάλμε το κοινό αποθέωσε την εκπρόσωπο του Ισραήλ που εμφανίστηκε on stage της Eurovision

σαν αερικό και ερμήνευσε την συγκινητική μπαλάντα με τίτλο «Hurricane».

Παρά την καλή εμφάνιση, το κλίμα κατά τη διάρκεια του performance της ισραηλινής  Eden Golan το κλίμα ήταν τεταμένο, αφού οι διαμαρτυρίες κατά του πολέμου της Γαζάς συνεχίζονται ακριβώς έξω από την αρένα του Μάλμε.

Οι Έλληνες παρουσιαστές μάλιστα, σχολίασαν μετά την εμφάνιση του Ισραήλ: «Όλα καλά πάνω στη σκηνή. Τα κάτω της σκηνής είναι μοιρασμένα και διχασμένα».

https://youtu.be/K60BWlEhtAA

Η συμμετοχή του Ισραήλ ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις από την πρώτη στιγμή με φιλοπαλαιστίνιους να επιχειρούν να κάνουν μποϊκοτάζ στον διαγωνισμό και να διαδηλώνουν ζητώντας τον αποκλεισμό της χώρας ως ένδειξη εναντίωσης στον πόλεμο στη Γάζα.

«Η αστυνομία διέλυσε σήμερα ένα πλήθος φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από το Malmö Arena» ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο. Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές κυμάτισαν σημαίες στο ρυθμό συνθημάτων «Λευτεριά στην Παλαιστίνη». Κάποιοι φορούσαν παλαιστινιακή μαντίλα, ορισμένοι τυλιγμένοι στου πρόσωπο τους.

Η αστυνομία, η οποία επιβεβαίωσε ότι έκανε χρήση δακρυγόνων, προσπάθησε να απωθήσει τους διαδηλωτές πίσω σε μια πλατεία όπου υπάρχει άδεια να γίνει μια συγκέντρωση υπέρ των Παλαιστινίων. «Έριξαν δακρυγόνα στο πρόσωπό μου, με έσπρωξαν», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Σάρα Μπο, 26 ετών, δείχνοντας τα κατακόκκινα μάτια της.

Το απόγευμα, περίπου 5.000 άνθρωποι έκαναν ειρηνική πορεία στην πόλη, όπου ζει η πλειονότητα του πληθυσμού της Σουηδίας, παλαιστινιακής καταγωγής, για να διαμαρτυρηθούν για τη συμμετοχή του Ισραήλ στον μουσικό διαγωνισμό.

     Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.           

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eurovision Song Contest (@eurovision)

Το Ισραήλ είναι ένα από τα φαβορί του διαγωνισμού, το οποίο έχει ανέβει στη 2η θέση των προγνωστικών λόγω της τόσης προσοχής που έχει λάβει στον φετινό διαγωνισμό.

To άρθρο Χειροκροτήματα και αποδοκιμασίες για την εμφάνιση του Ισραήλ στη σκηνή της Eurovision - Επεισόδια έξω από το Malmö Arena δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα