Χαλκιδική: Ο θρίαμβος των Airbnb και η μεγάλη έκπληξη με τους τουρίστες στα μέσα του Οκτώβρη

10:04 12/10/2021 - Πηγή: NewsIt

Η Χαλκιδική ζει μια ονειρεμένη σεζόν αναφορικά με τον τουρισμό, αφού οι τουρίστες συνεχίζουν να έρχονται ακόμα και τώρα, στα μέσα Οκτωβρίου…

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην τουριστική βιομηχανία της χώρας και της Κεντρικής Μακεδονίας έπαιξαν φέτος τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης (Airbnb), επικρατώντας με εμφανή διαφορά στη «μάχη» έναντι των ξενοδοχειακών μονάδων.

Οι φετινές επιδόσεις των Airbnb στην Ελλάδα ξεπέρασαν ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των επιχειρηματιών

του κλάδου, καταγράφοντας υψηλότερα ποσοστά ακόμη και από το 2019. Η τουριστική κίνηση στη Βόρεια Ελλάδα ανέκαμψε μετά από δύο επιζήμιες χρονιές χάρη στη βραχυχρόνια μίσθωση, με τον οδικό τουρισμό από τα Βαλκάνια να αποτελεί τον οικονομικό ορθοστάτη της περιοχής.

Στην Ελλάδα γενικά, το Airbnb κατά τη φετινή θερινή περίοδο προσέλκυσε τουρίστες από Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, σκανδιναβικές χώρες, ενώ, έντονη αύξηση παρατηρήθηκε στις αφίξεις τουριστών από τη Ρωσία και την Αμερική. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑΣΥΔΑ), Ανδρέας Χίου, μιλώντας στο ThessToday.gr εξήγησε ότι τα Airbnb από το 2019 αποτελούν το μεγαλύτερο… ξενοδοχειακό όμιλο στην Ελλάδα, καθώς, ενδεικτικά, πάνω από το 50% των τουριστών που ταξιδεύουν στη χώρα μας από το εξωτερικό διαμένουν σε κατάλυμα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

«Τα Airbnb έχουν περάσει σε κλίνες τα ξενοδοχεία, είναι κατά πολύ περισσότερα τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης από τα ξενοδοχεία. Αυτό λέει πολλά», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΔΑ. Όπως εξηγεί ο ίδιος, ο απολογισμός της φετινής σεζόν καθυστέρησε λόγω των lockdown που άρθηκαν στις 21 Ιουνίου, ωστόσο, τα τελικά αποτελέσματα ικανοποιούν ιδιαιτέρως τους επιχειρηματίες του κλάδου.

«Παρόλο που παρουσιάστηκαν προβλήματα λόγω του κορονοϊού και της καθυστερημένης μετακίνησης Άγγλων στη χώρα μας, το φετινό καλοκαίρι πήγε πολύ καλύτερα από το 2019 ακόμα, σχεδόν σε όλη την Ελλάδα», τόνισε ο κ. Χίου, σημειώνοντας ότι τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης επιλέχθηκαν περισσότερο από τις ξενοδοχειακές μονάδες λόγω της υγειονομικής ασφάλειας που παρέχουν. «Ο κόσμος φέτος επέλεξε την ασφάλεια. Στο Airbnb δεν απαιτείται η επαφή με τους ιδιοκτήτες, παίρνεις-αφήνεις το κλειδί», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΔΑ.

Με την τουριστική σεζόν ακόμη να «τρέχει» σε ορισμένους προορισμούς της Ελλάδας, περιθώριο αισιοδοξίας προκύπτει και από τα μηνύματα που έρχονται από το «μέτωπο» των νησιών, της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης. «Συνεχίζεται ακόμη η τουριστική σεζόν. Παρουσιάστηκε έντονη κίνηση και τον Σεπτέμβριο, αλλά και τώρα, τον Οκτώβριο, που αυτό αρχικά δεν… φαινόταν», τόνισε ο Ανδρέας Χίου, παραθέτοντας στοιχεία για τα μέρη που εξακολουθούν δελεάζουν τους τουρίστες.

«Η Ρόδος είναι γεμάτη αυτή τη στιγμή. Στη Χαλκιδική επίσης, τα ακίνητα έως 15-20 Οκτωβρίου είναι γεμάτα, παρουσιάζοντας αύξηση 15-20% σε σχέση με το 2019. Φέτος δούλεψε και η Θεσσαλονίκη πολύ, η οποία έχει την ιδιαιτερότητα της Διεθνούς Εκθέσεως, “τραβώντας” με αυτόν τον τρόπο αρκετό κόσμο που συνδύασαν τις διακοπές τους στην πόλη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΔΑ.

To άρθρο Χαλκιδική: Ο θρίαμβος των Airbnb και η μεγάλη έκπληξη με τους τουρίστες στα μέσα του Οκτώβρη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χαλκιδική, Airbnb, Οκτώβρη,chalkidiki, Airbnb, oktovri