Αργεντινή: Άδεια κατεπείγουσας χρήσης στο εμβόλιο Sinopharm για τον νέο κορονοϊό

09:38 22/2/2021 - Πηγή: NewsIt

Οι αρχές της Αργεντινής έδωσαν την Κυριακή (21/2) άδεια κατεπείγουσας χρήσης στο εμβόλιο για τον νέο κορονοϊό που παράγει η κινεζική Sinopharm, με απόφαση που υπογράφεται από την υπουργό Υγείας Κάρλα Βιτσότι. Εκπρόσωπος της υπουργού εξήγησε πως κλινικές δοκιμές έδειξαν πως το εμβόλιο είναι «ασφαλές και αποτελεσματικό».

Πρόκειται για το πέμπτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που εγκρίνεται από τις αρχές της Αργεντινής. Έχει ήδη δοθεί άδεια κατεπείγουσας χρήσης στο εμβόλιο που παράγουν οι Pfizer/BioNTech, στο ρωσικό Sputnik V, σε αυτό που δημιούργησαν

η AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, καθώς και στο Covishield, που παράγει το Serum Institute of India (SII).

Click4more: Κορονοϊός: Συμπτώματα Covid-19 ακόμη και εννέα μήνες μετά! Τι έδειξε νέα έρευνα

Σύμφωνα με την κυβέρνηση του προέδρου Αλμπέρτο Φερνάντες, ως εδώ έχουν εμβολιαστεί πάνω από 700.000 άνθρωποι στην Αργεντινή, εκ των οποίων πάνω από 400.000 έχουν λάβει και τη δεύτερη δόση, και με την έγκριση νέων εμβολίων θα επιτραπεί να επιταχυνθεί η εκστρατεία ανοσοποίησης στη χώρα των 45 εκατ. κατοίκων.

Ως εδώ, η κυβέρνηση έχει καταγράψει 51.798 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 2.064.334 κρουσμάτων του SARS-CoV-2 (77/3.709 τις προηγούμενες 24 ώρες).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Αργεντινή: Άδεια κατεπείγουσας χρήσης στο εμβόλιο Sinopharm για τον νέο κορονοϊό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αργεντινή, Άδεια, Sinopharm,argentini, adeia, Sinopharm