Απίστευτος Τσαβούσογλου στον Γερμανό ΥΠΕΞ: Να τα πεις στους Έλληνες που σκοτώνουν πρόσφυγες

09:09 3/3/2020 - Πηγή: NewsIt

Η διακίνηση fake news πως στα σύνορα η Ελλάδα σκοτώνει μετανάστες καλά κρατεί από την πλευρά της Τουρκίας. Τελευταίο παράδειγμα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου που με σειρά tweets επιτέθηκε στον Γερμανό ΥΠΕΞ και τον κάλεσε όσα λέει να τα πει τους «φίλους σου τους Έλληνες που σκοτώνουν αδίστακτα πρόσφυγες».

Click4more

Αυστηρή απάντηση του υπ. Εξωτερικών στον Ερντογάν για τα fake news- “Δεν μπορεί να μας κουνά το δάχτυλο”

Όλα ξεκίνησαν από μια ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας. Τι είπε; Ότι η Ε.Ε. αναγνωρίζει το βάρος που σηκώνει η Τουρκία, αλλά την κάλεσε να συνεχίσει να υλοποιεί τις δεσμεύσεις της από τη συμφωνία για το προσφυγικό. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση συμβάλει στην αξιοπρεπή φροντίδα των προσφύγων. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να γίνουν πιόνια σε γεωπολιτικά παιχνίδια». Αυτό ήταν που δεν… άρεσε στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου!

Wir sehen die Last, die die Türkei stemmt, aber sie muss ihren Verpflichtungen aus dem EU-Abkommen weiter nachkommen. Die EU leistet ihren Beitrag für eine würdige Versorgung von Geflüchteten. Wir können nicht zulassen, dass sie zum geopolitischen Spielball werden. #Griechenland

— Heiko Maas
Keywords
Τυχαία Θέματα