ΣΥΡΙΖΑ: Αντί ο Μητσοτάκης να καλέσει σε διάλογο, εξαντλείται σε ύβρεις και χυδαιολογία

07:59 3/3/2020 - Πηγή: NewsIt

Όταν την Κυριακή το απόγευμα στην Κουμουνδούρου άκουσαν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα να μιλάει για ασύμμετρη απειλή κατά της Ελλάδας – ότι δηλαδή η χώρα δέχεται  επίθεση – υπέθεσαν ότι ο πρωθυπουργός θα ζητούσε την σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών προκειμένου να τους ενημερώσει για το τι ακριβώς συμβαίνει στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, στέλνοντας μάλιστα έτσι και μήνυμα προς την άλλη πλευρά ότι η πολιτική ηγεσία της χώρας είναι ενωμένη

απέναντι στα εκβιαστικά σχέδια του Ταγίπ Ερντογάν.

Αντί γι’ αυτό κύκλοι της κυβέρνησης εμφανίστηκαν χθες το απόγευμα να ειρωνεύονται τον Αλέξη Τσίπρα ρωτώντας, μέσω διαρροών, αν «πέταξε αετό…».

Click4more Στον Έβρο ο Μητσοτάκης με… ευρωπαϊκή συνοδεία – Στήριξη από Τραμπ

Οι συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωναν ακόμα ότι το Μαξίμου δεν κάλεσε ούτε καν τους εκπροσώπους των κομμάτων να τους ενημερώσει για το τι συμβαίνει στον Έβρο και τις οποίες πρωτοβουλίες ανέλαβαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τις πήραν με βάση δική τους ενημέρωση.

Όπως επισημαίνουν τα στελέχη της Κουμουνδούρου, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει επιλέξει, αντίθετα με την τακτική που κράτησε η ΝΔ σε ανάλογες καταστάσεις, να τηρήσει χαμηλούς τόνους και να μην πυροδοτήσει το δημόσιο αίσθημα οδηγώντας την χώρα σε εμφυλιοπολεμικές λογικές.

Με τον πλέον επίσημο τρόπο μάλιστα εδώ και αρκετές μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου και να αξιοποιήσει την εμπειρία των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο προσφυγικό χωρίς ωστόσο να υπάρχει καμία ανταπόκριση.

“Ο Μητσοτάκης κρύβεται, η ανικανότητά του όχι”

«Εν μέσω κρίσιμων εξελίξεων, ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει να κρύβεται πίσω από τους “κύκλους της ΝΔ” και να κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση» έλεγαν στελέχη της Κουμουνδούρου. «Ό,τι κι αν κάνει, όμως, η ανικανότητα του, που, δυστυχώς, είναι επικίνδυνη για την ίδια τη χώρα, δεν μπορεί να κρυφτεί. Επί επτά μήνες, δεν ζήτησε ούτε μία φορά τη συνδρομή της αντιπολίτευσης για τη διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής στο θέμα του προσφυγικού. Ακόμα και τις τελευταίες αυτές κρίσιμες ημέρες, αντί να σηκώσει το τηλέφωνο και να καλέσει σε διάλογο, εξαντλείται σε ύβρεις και χυδαιολογία εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ μέσω “κύκλων” του κόμματος του.

Ο σοφός λαός μας λέει “όπως έστρωσες, θα κοιμηθείς”. Ωστόσο, δεν αξίζει στον λαό και τη χώρα μια κυβέρνηση ανευθυνότητας και αλαζονείας που διαχειρίζεται με τόσο τραγικό τρόπο αυτές τις κρίσιμες στιγμές για τον τόπο».

Click4more «Σφάζονται» ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ: «Πού εξαφανίστηκε ο Τσίπρας; Πετάει χαρταετό;»

Οι ίδιοι άνθρωποι επεσήμαιναν ακόμα ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο μιας δύσκολης και επικίνδυνης κατάστασης, που απαιτεί ψυχραιμία, αποφασιστικότητα, συντονισμένες διεθνείς πρωτοβουλίες και κοινωνική συνοχή.

Με πρόσχημα αυτές τις εξελίξεις, τις τελευταίες ώρες στη Λέσβο αλλά και στα άλλα ακριτικά νησιά μας, ομάδες ακροδεξιών έχουν αφεθεί να αλωνίζουν και να βιαιοπραγούν ανεξέλεγκτα. Οι ευθύνες της κυβέρνησης για αυτά τα εξαιρετικά επικίνδυνα φαινόμενα είναι τεράστιες».

Οι προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ

Επαναλάμβαναν μάλιστα τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης:

«- Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει έστω και σήμερα να πιέσει δυναμικά και στο πιο υψηλό επίπεδο για άμεση σύγκληση έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σε επίπεδο ηγετών.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει άμεσα να αναλάβει τις ευθύνες της, αποφασίζοντας:

– κυρώσεις στην Τουρκία αν δεν επανέλθει άμεσα στην εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας,

– ανάληψη της ευθύνης για την επεξεργασία ενός εναλλακτικού αποτελεσματικού σχεδίου αντιμετώπισης της πιθανότητας ακύρωσης της Κοινής Δήλωσης, βασισμένο στις αρχές της αλληλεγγύης και του διαμοιρασμού της ευθύνης.

– πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων από την Ελλάδα στην ΕΕ,

– πρόγραμμα επανεγκατάστασης προσφύγων από την Τουρκία στην ΕΕ,

– επιπλέον στήριξη στην Ελλάδα.

Μπροστά στις επιθετικές κινήσεις της Τουρκίας, δεν αρκούν ούτε συμβούλια υπουργών, όπου εκφράζεται συμπαράσταση γενικόλογα, ούτε τεχνοκρατικής φύσης μέτρα.

–  Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να εγκαταλείψει την επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος, τις ιδεοληπτικές εμμονές, τους μικροκομματικούς υπολογισμούς και τον αυταρχισμό και, αντ’ αυτών να εκπονήσει και να εφαρμόσει ένα αξιόπιστο εθνικό σχέδιο που, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει:

– Ακύρωση της ΠΝΠ, των επιτάξεων και του σχεδιασμού για δημιουργία κλειστών κέντρων – φυλακών στα νησιά

-Άμεση αποσυμφόρηση των νησιών με μετεγκαταστάσεις των ευάλωτων ομάδων στην ενδοχώρα

– Απλοποίηση των διαδικασιών ασύλου με πλήρη σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου

– Ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών που εμπλέκονται στη διαχείριση του προσφυγικού με τα απαραίτητα μέσα και προσωπικό».

To άρθρο ΣΥΡΙΖΑ: Αντί ο Μητσοτάκης να καλέσει σε διάλογο, εξαντλείται σε ύβρεις και χυδαιολογία δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα