Αντί για τον λόγο της Βασίλισσας, ο λόγος του Πρίγκιπα - Ο Κάρολος, η ανήμπορη Ελισάβετ και το «ορφανό» στέμμα

14:52 10/5/2022 - Πηγή: NewsIt

Μόνο οι εγκυμοσύνες και τώρα τα γηρατειά εμπόδισαν την Βασίλισσα Ελισάβετ να παραστεί και να αναγνώσει στο Κοινοβούλιο το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης. Η Βρετανία σήμερα έζησε ιστορία, καθώς στην θέση της Βασίλισσας βρέθηκε ο Πρίγκιπας Κάρολος, διάδοχος του Βρετανικού θρόνου με τον γιο του Γουίλιαμ στο πλευρό του. 

Έτσι, ο διάδοχος του θρόνου πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής τελετής για την έναρξη

των εργασιών του Κοινοβουλίου, αντικαθιστώντας την 96χρονη βασίλισσα Ελισάβετ, που απείχε από το σημαντικό αυτό γεγονός για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν έξι δεκαετίες.

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ ότι η βασίλισσα δεν θα παρίστατο στην τελετή καθώς αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα, ο 73χρονος Κάρολος έφθασε στο Ουεστμίνστερ για να παρουσιάσει τη νομοθετική ατζέντα της κυβέρνησης. Ο Κάρολος, που τα τελευταία χρόνια είχε παρευρεθεί στην έναρξη των εργασιών του Κοινοβουλίου στο πλάι της μητέρας του, άρχισε την ανάγνωση κάθε νομοσχεδίου, με τη φράση «η κυβέρνηση της Αυτής Μεγαλειότητας…».

#StateOpening: the Prince of Wales, Duke of Cambridge and the Duchess of Cornwall arrive in the #HouseofLords chamber for the #QueensSpeech. pic.twitter.com/dlepxiBdGj

House of Lords (@UKHouseofLords) May 10, 2022

Η βασίλισσα απείχε από την τελετή αυτή δύο φορές κατά τη διάρκεια της 70χρονης βασιλείας της –το 1959 και το 1963, όταν ήταν έγκυος στους γιους της Άντριου και Έντουαρντ. Η βασίλισσα, που έχει χάσει μια σειρά από δημόσιες εκδηλώσεις από τότε που νοσηλεύτηκε για ένα βράδυ τον περασμένο Οκτώβριο για αδιευκρίνιστη ασθένεια, εξέδωσε ειδικές επιστολές, εξουσιοδοτώντας τον Κάρολο και τον Ουίλιαμ να φέρουν εις πέρας τα καθήκοντά της σε αυτή την τελετή.

Ο πρίγκιπας Κάρολος της Βρετανίας παρουσίασε τη νομοθετική ατζέντα της κυβέρνησης, αναφερόμενος επιγραμματικά στην επιστροφή του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στις προεκλογικές του δεσμεύσεις να αντιμετωπίσει τις περιφερειακές ανισότητες σε όλη τη Βρετανία και να μεγιστοποιήσει τις μετά το Brexit ελευθερίες.

Στην ομιλία παρουσιάστηκαν 38 νομοσχέδια, συμπεριλαμβανομένων μέτρων για την αναδιάρθρωση της αγοράς ελεγκτικών υπηρεισών, την πάταξη της παράνομης χρηματοδότησης και την προσπάθεια να γίνει πιο ελκυστικό το Σίτι του Λονδίνου σε διεθνείς επενδυτές μετά το Brexit.

‘Other measures will be laid before you.’ The final words of the #QueensSpeech at #StateOpening give the government flexibility to introduce other bills (draft laws) during the session. pic.twitter.com/EAFLS2MVeF

House of Lords (@UKHouseofLords) May 10, 2022

The #QueensSpeech, written by the government, is handed to the Prince of Wales by the Lord Chancellor, @DominicRaab #StateOpening. pic.twitter.com/2Vv4qdZoO3

House of Lords (@UKHouseofLords) May 10, 2022

«Η προτεραιότητα της κυβέρνησης της Αυτής Μεγαλειότητας είναι να αναπτυχθεί και να ενδυναμωθεί η οικονομία και να μειωθεί το κόστος διαβίωσης για τις οικογένειες», δήλωσε ο Κάρολος στο Κοινοβούλιο, διαβάζοντας την ομιλία εξ ονόματος της βασίλισσας, που δεν παρευρέθηκε στην τελετή λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει με την κινητικότητά της.

«Η κυβέρνηση της Αυτής Μεγαλειότητας θα ωθήσει την οικονομική ανάπτυξη για να βελτιώσει τα επίπεδα διαβίωσης και να χρηματοδοτήσει βιώσιμες επενδύσεις στις δημόσιες υπηρεσίες. Αυτό θα υπογραμμιστεί από μια υπεύθυνη προσέγγιση στα δημόσια οικονομικά, μειώνοντας το χρέος παράλληλα με την μεταρρύθμιση και τη μείωση φόρων».

To άρθρο Αντί για τον λόγο της Βασίλισσας, ο λόγος του Πρίγκιπα - Ο Κάρολος, η ανήμπορη Ελισάβετ και το «ορφανό» στέμμα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα