Χανιά | Μουσικοχορευτική Παράσταση «Ξεριζωμός» – Εκδήλωση για τα 103 χρόνια από την γενοκτονία των Ποντίων

Μουσικοχορευτική Παράσταση «Ξεριζωμός»

Στο πλαίσιο του εορτασμού Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Χανίων «Παναγία Σουμελά», σε συνεργασία με τον ΑΧΣ «ΔΩΣΕ ΠΑΣΟ» (Dale Paso) και με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, παρουσιάζει την Μουσικοχορευτική Παράσταση «Ξεριζωμός», αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και τα 103 χρόνια από την Ποντιακή Γενοκτονία, το Σάββατο 14 Μαΐου

2022, ώρα 20.00, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Με αληθινές μαρτυρίες ανθρώπων που τη βίωσαν και επιβίωσαν, σε συνδυασμό με μουσικές και χορούς από τον Πόντο , τα παράλια της Μικράς Ασίας, την Καππαδοκία.

Έλληνες Πρόσφυγες στον τόπο τους ,στη χώρα τους, μαρτυρούν τις ιστορίες τους …
«Χανιά 1925, στη Σπλαντζια …»

Συμμετέχουν: Ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Χανίων «Παναγία Σουμελά», ο Αθλητικός Χορευτικός Σύλλογος «Δώσε Πάσο» και το Πολιτιστικό Κέντρο «Επιλήνιος».

Διδασκαλία Χορών : Νατάσα Πορτάλιου, Κωνσταντίνος Κακαβελάκης, Νίκος
Χαιρετάκης
Κείμενα : Άρτεμις Ματσαμάκη
Επιμέλεια Παράστασης: Κωνσταντίνος Κακαβελάκης

Είσοδος Ελεύθερη

*Στο χώρο του θεάτρου η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη για τους θεατές κατά την είσοδο – έξοδο από το θέατρο και κατά τη διάρκεια της παράστασης.

zarpanews.gr

The post Χανιά | Μουσικοχορευτική Παράσταση «Ξεριζωμός» – Εκδήλωση για τα 103 χρόνια από την γενοκτονία των Ποντίων appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα