Αμαλιάδα: Σπείρα κατέκλεβε τα πάντα στην περιοχή – Απίστευτα ευρήματα (pics)

16:55 7/5/2021 - Πηγή: NewsIt

Πάνω από 30 κλοπές σε εξοχικά σπίτια, αποθήκες, καταστήματα, συνεταιρισμό και οχήματα στην περιοχή της Αμαλιάδας εξιχνίασαν οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας.

Παράλληλα συνελήφθησαν 3 άνδρες σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών και αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται ακόμη 11 άτομα, εννιά άνδρες και δυο γυναίκες, που κατηγορούνται για τα αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων

εγκλήματος.

Ο τρόπος δράσης της σπείρας ήταν η εξής: Οι 5 από τους δράστες, που λειτουργούσαν με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, είχαν διαπράξει από τον Απρίλιο του 2020 έως τον περασμένο Μάρτιο, συνολικά 33 κλοπές σε εξοχικά σπίτια αποθήκες, καταστήματα, συνεταιρισμό και σε οχήματα.

Οι δράστες δρούσαν κυρίως βράδυ, όσον αφορά τις κλοπές στα σπίτια και όταν οι ένοικοι απουσίαζαν ενώ άνοιγαν τις πόρτες με την χρήση αιχμηρών αντικειμένων.

Συνολικά βρέθηκαν στην κατοχή τους: Ένα τρέιλερ, μια μοτοσικλέτα, ένα αεροβόλο πιστόλι, δυο ποδήλατα, κοσμήματα, ηλεκτρικούς τροχούς ,αντλία ψεκασμού από ραντιστικό μηχάνημα, μηχανή από γεωργικού ελκυστήρα, γεωργικά εργαλεία και εξαρτήματα από γεωργικά μηχανήματα, (αλυσοπρίονα, χορτοκοπτικά, ελαιοραβδιστικά) ,ένα λάπτοπ, ηλεκτρικές συσκευές, θερμαντικά σώματα, έπιπλα, μεγάλες ποσότητες ελαιολάδου και πετρελαίου, καθώς και άλλα αντικείμενα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε όχημα, στις οικίες, στις αγροικίες, των δραστών, καθώς και στους ίδιους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής :

Μια μοτοσικλέτα, Τρία ποδήλατα, Ένα τρέιλερ – ρυμουλκό, Εξαρτήματα γεωργικών μηχανημάτων και πλήθος εργαλείων (έξι αλυσοπρίονα, εννέα ηλεκτρικοί τροχοί, πέντε ηλεκτρικά τρυπάνια, τρία χορτοκοπτικά, δυο σταυροί αγροτικού ελκυστήρα, πέντε κατσαβίδια, ηλεκτρική σέγα, κ.α), Ηλεκτρικές συσκευές, Δυο ηλεκτρονικοί υπολογιστές ,Οκτώ κινητά τηλέφωνα ,Σύστημα οικιακού συναγερμού ,Χάλκινα σκεύη και Λευκά είδη.

Επιπλέον, σε έρευνες που ακολούθησαν σε χώρους ατόμων που κατηγορούνται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής: δυο μηχανές από αγροτικά μηχανήματα, μια ηλεκτροσυγκόλληση,ένα χορτοκοπτικό, ένα μεταλλικό λιπαντήρα, δέκα μάνικες αγροτικής χρήσεως ένα κλιματιστικό, δυο ηλεκτρικές συσκευές και ένα τενεκέ ελαιόλαδο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

To άρθρο Αμαλιάδα: Σπείρα κατέκλεβε τα πάντα στην περιοχή – Απίστευτα ευρήματα (pics) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα