Αιχμές Γεννηματά κατά Μαξίμου για “υπόγειο” πόλεμο κατά του ΚΙΝΑΛ

15:51 14/1/2021 - Πηγή: NewsIt

Συζητήσεις εξακολουθεί να προκαλεί η αντικατάσταση του Ανδρέα Λοβέρδου από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής. Η Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της στον Antenna, άφησε αιχμές ακόμη και για δάκτυλο Μαξίμου σε ό,τι αφορά τα εσωκομματικά και τον πόλεμο που δέχεται το ΚΙΝΑΛ, ενώ υποστήριξε ότι δεν «έφαγε», όπως είπε, τον κ. Λοβέρδο. «Αξιοποιώ όλα τα στελέχη του Κινήματος, για 5,5 χρόνια ήταν αρκετά

ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση εάν η αντικατάσταση του κ. Λοβέρδου έγινε λόγω μιας πιθανής υποψηφιότητάς του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, η κυρία Γεννηματά απάντησε πως ποτέ δεν λειτούργησε – όπως είπε – με τέτοια μέτρα και σταθμά μικρότητας. Υποστήριξε δε πως «δεν υπάρχει ΚΙΝΑΛ που να κοιτάζει μία προς τον ΣΥΡΙΖΑ και μία προς τη ΝΔ», διεκδικώντας πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις. Σε ό,τι αφορά τον πόλεμο εκ μέρους του Μαξίμου, τον απέδωσε – πάντα σύμφωνα με την ίδια – στον τεκμηριωμένο λόγο και την ουσιαστική κριτική του ΚΙΝΑΛ.

Το διάλογό του με την Φώφη Γεννηματά αποκάλυψε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Την ίδια στιγμή, ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας στο «Θέμα FM», αποκάλυψε το διάλογο που είχε με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ όταν του ανακοίνωσε την αντικατάστασή του. «Της είπα ότι αν αυτό πιστεύει, αν κάνει καλό στο κόμμα και την ίδια, προχωράμε. Ευχηθήκαμε καλή χρονιά και μετά εγώ πήγα στη δουλειά μου», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής και πρώην υπουργός, ο οποίος απέφυγε ν’ απαντήσει εάν θα διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

Τοποθετούμενος, όμως, αναφορικά με την επόμενη μέρα του ΚΙΝΑΛ, υποστήριξε πως «αν το τρίτο κόμμα δεν μεγαλώσει, μοιραία θα βρεθεί μπροστά στο δίλημμα με ποιον θα πάει και αν επιλέξει να μην πάει με κανέναν, θα είναι ένα κόμμα που δεν επηρεάζει τίποτα και θα εκτιμάται απλώς ότι έχει ωραίες απόψεις, όπως το ΚΚΕ». Πρόσθεσε ότι το ΚΙΝΑΛ πρέπει να υπερδιπλασιάσει τις δυνάμεις του, «διαφορετικά θα έχει την τύχη του Ποταμιού», ενώ υπερασπίστηκε την αυτόνομη πορεία του Κινήματος, σημειώνοντας ότι η ΝΔ είναι ο ιδεολογικός του αντίπαλος και ο ΣΥΡΙΖΑ ο υπαρξιακός που θέλει να το «καταπιεί».

Π. Βλάχος: “Δεν υπήρξε προϊόν εσωκομματικής σύγκρουσης η αντικατάσταση Λοβέρδου”

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά FM», ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Βλάχος, τόνισε από την πλευρά του ότι «κάποιος πουαντικαθίσταται από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος δεν μπαίνει σε αποστρατεία ούτε διαγράφεται. Ίσα ίσα που στην περίπτωση του κ. Λοβέρδου, συνεχίζει να εκπροσωπεί το κόμμα σε θέματα εξωτερικής πολιτικής». 

Όπως πρόσθεσε, γίνεται μια προσπάθεια να αξιοποιηθούν όλο και περισσότερα στελέχη: «Αυτή η προσπάθεια έχει βάθος χρόνου και δεν περιορίζεται μόνο στη Βουλή, αλλά και στο κόμμα. Ιδιαιτέρως τώρα που μπαίνουμε σε μια χρονιά δύσκολη, που μπορεί να εξελιχθεί και σε εκλογική», είπε, αρνούμενος ότι είναι προϊόν εσωκομματικής σύγκρουσης η αντικατάσταση Λοβέρδου, επισημαίνοντας, τέλος, ότι δεν υπάρχει στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ που να έχει αμφισβητήσει την ομόφωνη απόφαση του συνεδρίου και των συλλογικών οργάνων για την αυτόνομη πορεία του Κινήματος.

Μ. Όθωνας: Διαψεύδονται από την πραγματικότητα τα σενάρια προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ

Αντίστοιχη εκτίμηση διατύπωσε για τον κ. Λοβέρδο και ο διευθυντής του γραφείου της κυρίας Γεννηματά, Μανώλης Όθωνας. Σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική εφημερίδα Political σημείωσε ότι «δεν είναι παράδοξο να υπάρχουν εναλλαγές ρόλων με αξιοποίηση όλων των στελεχών κατά περιόδους» και αναφέρθηκε σε αντίστοιχες αλλαγές πρόσφατα από τους κυρίους Μητσοτάκη και Τσίπρα. Απέρριψε, επίσης, τα σενάρια προσέγγισης του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως τέτοιες αναλύσεις είναι εκ του πονηρού και διαψεύδονται από την πραγματικότητα.

To άρθρο Αιχμές Γεννηματά κατά Μαξίμου για “υπόγειο” πόλεμο κατά του ΚΙΝΑΛ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα