Αιχμές Ερντογάν κατά της Ελλάδας για το ναυάγιο στην Πύλο: Να αναλάβουν την ευθύνη οι χώρες που μας κάνουν μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων

17:21 20/6/2023 - Πηγή: NewsIt

Αιχμές κατά της Ευρώπης, αλλά και συγκεκριμένα κατά της Ελλάδας, περιλαμβάνει το μήνυμα του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.  

Αρχικά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρει ότι “οι άνθρωποι αναγκάζονται να μεταναστεύσουν για λόγους όπως η τρομοκρατία, οι συγκρούσεις, ο εμφύλιος πόλεμος και η πείνα σε διάφορα μέρη του κόσμου. Σήμερα, ο αριθμός των εκτοπισμένων έχει πλησιάσει τα 110 εκατομμύρια, εκ των οποίων 35,3 εκατομμύρια συνεχίζουν τη ζωή τους ως πρόσφυγες

εκτός της πατρίδας τους και 62,5 εκατομμύρια από αυτούς χρειάστηκε να μετεγκατασταθούν στις χώρες τους. (…)

Εκπληρώνοντας πάντα το ανθρωπιστικό και γειτονικό της καθήκον, η Τουρκία υποστηρίζει την ασφαλή, εθελοντική και έντιμη επιστροφή των αιτούντων άσυλο στην πατρίδα τους και υλοποιεί τα απαραίτητα έργα για αυτό.

Απορρίπτουμε τη ρητορική μίσους, τη νεοναζιστική ιδεολογία, την ισλαμοφοβία και την ξενοφοβία κατά των προσφύγων που εξαπλώθηκαν σε άλλες κοινωνίες, στις δυτικές χώρες. Βλέπουμε αυτά τα νοσηρά κινήματα, που δεν θεωρούν κανέναν άλλον εκτός από τη δική τους φυλή, τον πολιτισμό και τις πεποιθήσεις τους ως άνθρωπο, ως απειλή για τις ανθρώπινες αξίες και το κοινό μέλλον της ανθρωπότητας”.

Το ναυάγιο στην Πύλο

Ο πρόεδρος της Τουρκίας έκανε αναφορά και στο πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η αλαζονική νοοτροπία, που έχει τις ρίζες της στην αποικιοκρατία, έχει μεγάλη επίδραση στη μετατροπή της Μεσογείου -που υπήρξε κοιτίδα πολιτισμών σε όλη την Ιστορία- σε τεράστιο προσφυγικό νεκροταφείο, τα τελευταία χρόνια. Το πιο πρόσφατο και επαίσχυντο παράδειγμα αυτού, είναι η ανθρωπιστική τραγωδία που σημειώθηκε στο Αιγαίο την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία εκατοντάδες αθώοι άνθρωποι, τα περισσότερα παιδιά, έχασαν τη ζωή τους.

Η διεθνής κοινότητα, ειδικά οι χώρες που διδάσκουν μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και Δημοκρατίας σε όλους εκτός από τους εαυτούς τους, πρέπει τώρα να αναλάβουν την ευθύνη…».

To άρθρο Αιχμές Ερντογάν κατά της Ελλάδας για το ναυάγιο στην Πύλο: Να αναλάβουν την ευθύνη οι χώρες που μας κάνουν μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αιχμές Ερντογάν, Ελλάδας, Πύλο,aichmes erntogan, elladas, pylo