Αυτό το εξώφυλλο του Vogue Italia δεν είναι σαν κανένα άλλο

18:26 9/4/2020 - Πηγή: NewsIt

Για πρώτη φορά στην ιστορία, το Vogue Italia κυκλοφορεί με ένα κενό εξώφυλλο. Το τεύχος του Απριλίου θα κυκλοφορήσει αύριο (10.04.2020) με ένα ολόλευκο εξώφυλλο.

Είναι ο τρόπος του Vogue Italia για να ανταποκριθεί στην πρωτόγνωρη κατάσταση που ζει η Ιταλία, η χώρα που πλήττεται όσο καμία άλλη στον κόσμο από τον κορονοϊό.

Ο αρχισυντάκτης του περιοδικού, Εμανουέλε Φαρνέτι παραδέχτηκε ότι παρ’ όλο που ετοιμαζόταν ήδη ένα τεύχος Απριλίου, μπήκε γρήγορα στο ράφι για να υπάρξει η κατάλληλη ανταπόκριση στα γεγονότα.

Click4more Κορονοϊός:

Τον… πάτησε κάτω Ολλανδέζα 107 ετών

«Το να μιλάμε για οτιδήποτε άλλο – ενώ οι άνθρωποι πεθαίνουν, οι γιατροί και οι νοσηλευτές διακινδυνεύουν τη ζωή τους και ο κόσμος αλλάζει για πάντα – δεν είναι στο DNA της Vogue Italia», τόνισε ο Φαρνέτι. «Η απόφαση να τυπώσουμε ένα απόλυτα λευκό εξώφυλλο για πρώτη φορά στην ιστορία μας δεν είναι γιατί δεν είχαμε εικόνες, το αντίθετο. Το επιλέξαμε γιατί το λευκό αντιπροσωπεύει πολλά πράγματα την ίδια στιγμή», γράφει ο Φαρνέτι. 

Ο αρχισυντάκτης του Vogue Italia αναφέρει ότι το ολόλευκο εξώφυλλο αντιπροσωπεύει τον σεβασμό, την αναγέννηση, τις στολές των εργαζομένων στον τομέα της υγείας που δίνουν τη ζωή τους στην πρώτη γραμμή και μια κενή σελίδα για μια νέα αρχή.

«Το λευκό είναι πρώτα απ’ όλα σεβασμός. Το λευκό είναι η αναγέννηση, το φως μετά το σκοτάδι, το σύνολο όλων των χρωμάτων. Το λευκό είναι το χρώμα των στολών που φορούν όσοι διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να σώσουν τη δική μας. Αντιπροσωπεύει τον χώρο και τον χρόνο για σκέψη, καθώς και για σιωπή. Το λευκό είναι για εκείνους που γεμίζουν αυτόν τον κενό χρόνο και χώρο με ιδέες, σκέψεις, ιστορίες, στίχους, μουσική και φροντίδα για τους άλλους. Το λευκό υπενθυμίζει ότι, μετά την κρίση του 1929, αυτό το αψεγάδιαστο χρώμα υιοθετήθηκε για ρούχα ως έκφραση αγνότητας στο παρόν και ελπίδας στο μέλλον. Το λευκό σημαίνει άγρυπνες νύχτες για όσους έχουν εργαστεί γι’ αυτό το τεύχος, και στις δύο πλευρές του ωκεανού και σε πολύπλοκες συνθήκες. Είμαι ευγνώμων σε καθέναν από αυτούς. Πάνω απ’ όλα: το λευκό δεν είναι παράδοση, αλλά μία κενή κόλλα που περιμένει να γραφτεί, η σελίδα τίτλου μια νέας ιστορίας που πρόκειται να αρχίσει».

Δείτε το εξώφυλλο του Vogue Italia

View this post on Instagram

The Vogue Italia April Issue will be out next Friday 10th.

Keywords
Τυχαία Θέματα