Αυτή είναι η περιουσία του πρίγκιπα Γουίλιαμ – Τι έχει και από που

11:38 25/6/2021 - Πηγή: NewsIt

Στα 30 εκατομμύρια λίρες εκτιμά το βρετανικό περιοδικό ΟΚ την περιουσία του πρίγκιπα Γουίλιαμ, του δεύτερου τη τάξει διαδόχου του βρετανικού θρόνου.

Ο 39χρονος Γουίλιαμ πιστεύεται ότι κληρονόμησε πάνω από 20 εκατομμύρια λίρες από την πριγκίπισσα Νταϊάνα, την οποία έλαβε σε ηλικία 30 ετών και 7 εκατομμύρια λίρες από τη μητέρα της Βασίλισσας Ελισάβετ και προγιαγιά του, η οποία πέθανε το 2002.

Η βασιλική οικογένεια λαμβάνει κάθε χρόνο χρηματοδότηση από την κυβέρνηση για τα επίσημα καθήκοντα της.

Θα γίνει ακόμα πιο πλούσιος

Υπάρχει επίσης το δουκάτο της Κορνουάλης, το οποίο

ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα κληρονομήσει αυτόματα όταν ο πατέρα του στεφθεί βασιλιάς. Το δουκάτο κατέχει περίπου 134.000 στρέμματα γης σε περισσότερες από 23 κομητείες. Καλύπτει τα επίσημα έξοδα της οικογένειας -μεταξύ αυτών και της οικογένειας του Γουίλιαμ- και χρηματοδοτεί τις δημόσιες, φιλανθρωπικές και προσωπικές δραστηριότητες του ιδίου και του Καρόλου.

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα κληρονομήσει χρήματα από τη γιαγιά του, Ελισάβετ τον πατέρα του και μια σειρά από ακίνητα που ανήκουν στην οικογένειά του.

Όταν ανέβει στο θρόνο ο Δούκας του Κέιμπριτζ θα κληρονομήσει επίσης την περιουσία του μονάρχη, τη βασιλική συλλογή έργων τέχνης και έναν μισθό από τη βρετανική κυβέρνηση που εκτιμάται σε περίπου 10 εκατομμύρια λίρες.

Η Κέιτ Μίντλετον όταν παντρεύτηκε τον πρίγκιπα Γουίλιαμ στο Αβαείο του Ουέστμινστερ είχε ήδη μια περιουσία που άγγιζε τα 10 εκατ. ευρώ.

To άρθρο Αυτή είναι η περιουσία του πρίγκιπα Γουίλιαμ – Τι έχει και από που δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα