Παναγιωτόπουλος: «Το ΠΝ θα υποδείξει ποιες φρεγάτες θα πάρουμε» – Τι «παίζει» με τους Ολλανδούς

11:18 25/6/2021 - Πηγή: NewsIt

«Η επιλογή των νέων φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού θα γίνει με βάση τις υποδείξεις και τις επιχειρησιακές απαιτήσεις του Πολεμικού Ναυτικού», δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα των ΕΔ τις τελευταίες δεκαετίες και απαιτείται εξονυχιστικός έλεγχος όλων των προτάσεων προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή επιλογή», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και κατέληξε λέγοντας: «πιστεύω ότι θα υπάρξουν αποτελέσματα

μέχρι το τέλος του καλοκαιριού».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση εξετάζει σενάρια ευελιξίας στην υλοποίηση του προγράμματος, όπως για παράδειγμα να υλοποιηθεί πρώτα το σκέλος του εκσυγχρονισμού των παλαιότερων φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ και στη συνέχεια να προχωρήσει το πρόγραμμα ναυπήγησης των νέων φρεγατών.

Διαβάστε λεπτομέρειες, καθώς και για την επικοινωνία του Πολεμικού Ναυτικού με την Ολλανδία για την πρότασή τους για φρεγάτες, στο OnAlert.gr

To άρθρο Παναγιωτόπουλος: «Το ΠΝ θα υποδείξει ποιες φρεγάτες θα πάρουμε» – Τι «παίζει» με τους Ολλανδούς δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα