Αφγανιστάν: Πληροφορίες για συλλήψεις δημοσιογράφων από τους Ταλιμπάν – Ανησυχία από τον ΟΗΕ

04:15 18/3/2022 - Πηγή: NewsIt

Οι πληροφορίες περί σύλληψης δημοσιογράφων του ανεξάρτητου τηλεοπτικού δικτύου TOLOnews στο Αφγανιστάν, από το καθεστώς των Ταλιμπάν, ανησυχούν τον ΟΗΕ, όπως ανέφερε η Αποστολή Αρωγής των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν.

«Αυξανόμενες ανησυχίες απόψε στο Αφγανιστάν εξαιτίας αξιόπιστων πληροφοριών σχετικά με νέες αυθαίρετες συλλήψεις δημοσιογράφων του TOLOnews

από τους Ταλιμπάν», ανέφερε μέσω Twitter η Αποστολή Αρωγής του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν.

Τα Ηνωμένα Έθνη απαίτησαν «την άμεση απελευθέρωση όλων των ανθρώπων που πήραν ένοπλοι και τον τερματισμό των εκφοβισμών και των απειλών σε βάρος δημοσιογράφων και ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης», πρόσθεσε η Αποστολή.

Deepening concern tonight in Afghanistan over credible reports of further arbitrary detentions by the Taliban of @Tolonews reporters. The UN urges the release of all those taken away by gunmen and an end to the intimidation and threats against journalists and independent media. https://t.co/x3LZIk5bOE

— UNAMA News (@UNAMAnews) March 17, 2022

Αρκετοί είναι οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού δικτύου TOLOnews συνελήφθησαν από τις υπηρεσίες πληροφοριών των Ταλιμπάν χθες Πέμπτη, σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν στο Αφγανιστάν,. Το δίκτυο δεν έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες ως αυτό το στάδιο.

Οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν καταγγείλει επιθέσεις στην ελευθερία του Τύπου και εναντίον δημοσιογράφων αφότου οι Ταλιμπάν κατέλαβαν ξανά την εξουσία στο Αφγανιστάν, τον Αύγουστο του 2021.

Υπό το προηγούμενο καθεστώς των Ταλιμπάν (1996-2001), η μουσική, η τηλεόραση, ο κινηματογράφος και άλλες μορφές ψυχαγωγίας είχαν απαγορευτεί.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Αφγανιστάν: Πληροφορίες για συλλήψεις δημοσιογράφων από τους Ταλιμπάν – Ανησυχία από τον ΟΗΕ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αφγανιστάν, Πληροφορίες, Ταλιμπάν – Ανησυχία, ΟΗΕ,afganistan, plirofories, taliban – anisychia, oie