ΑΕΚ – ΟΦΗ 1-2: Μία κατάρα έσπασε και μία όχι

21:39 20/12/2021 - Πηγή: NewsIt

Ο ΟΦΗ έκανε το “μπαμ” στο ΟΑΚΑ, επικρατώντας με ανατροπή της ΑΕΚ με 2-1, για την 15η αγωνιστική της Superleague. Οι Κρητικοί πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη επί της Ένωσης μετά από 20 χρόνια και την έφερε στο -11 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Ο ΟΦΗ

έσπασε την κατάρα κόντρα στην ΑΕΚ, σε αντίθεση με την Ένωση, η οποία δεν μπόρεσε για 13η χρονιά να κερδίσει πριν τα Χριστούγεννα. Η τελευταία φορά που νίκηε ήταν το 2008 με προπονητή τον Μπάγεβιτς και τη νίκη με 3-2 επί του Εργοτέλη στο ΟΑΚΑ, τέσσερις μέρες πριν τα Χριστούγεννα

Ο Νίκος Νιόπλιας αγωνιζόταν στον ΟΦΗ στην τελευταία νίκη των Κρητικών επί της ΑΕΚ και τώρα έγινε ο προπονητής που οδήγησε και πάλι την ομάδα του Ηρακλείου στον θρίαμβο επί της Ένωσης.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε νωρίς στο σκορ με τον Βράνιες, ωστόσο ο ΟΦΗ έφερε τούμπα το παιχνίδι με σκόρερ τους Λάμπρου και Καμάου. Η Ένωση είχε την ευκαιρία στο φινάλε να πάρει έστω τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά ο Άμραμπατ αστόχησε σε πέναλτι!

Ο αγώνας:

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι. Αφού απείλησε με Τζαβέλλα και Αραούχο στο δεκάλεπτο, βρήκε δίχτυα στο 14′. Από εξαιρετική ασίστ του Πέτρου Μάνταλου, ο Βράνιες εκτέλεσε ψύχραιμα πετυχαίνοντας το τρίτο εφετινό του γκολ.

Ο ΟΦΗ δεν έβαλε το κεφάλι κάτω και βγήκε μπροστά για την ισοφάριση. Στο 23′, από παράλληλη μπαλιά του Μαρινάκη, ο Λάζαρος Λάμπρου βρέθηκε εντελώς αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι και με δυνατό σουτ ισοφάρισε.

Λίγο αργότερα, στο 30΄, πάλι ο Λάμπρου έφυγε ταχύτατα σε αντεπίθεση και έβγαλε ασίστ στον Τοράλ, ο οποίος σε κενή εστία ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει το 1-2, αλλά αστόχησε.

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο. Είχε ξανά τις καλές στιγμές της με τον Μάνταλο και τον Αραούχο, ωστόσο δεν μπόρεσε να σκοράρει. Το έκανε για την ακρίβεια με τον Σιμόες, αλλά το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο Βράνιες που επηρέασε τη φάση ήταν οφσάιντ.

Αντίθετα, ο ΟΦΗ βρήκε γκολ στην αντεπίθεση. Ακριβώς με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Καμάου, στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, πέρασε τον Χατζισαφί και πλάσαρε τον Τσιντώτα δίνοντας προβάδισμα στους φιλοξενούμενους.

Στο 71΄ η ΑΕΚ είχε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει με ασίστ του Άμραμπατ στον Ανσαριφάρντ και πολύ κακό τελείωμα από τον Ιρανό.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση των 90′, ένα σουτ του Άμραμπατ.  βρήκε στο χέρι του Μπαλογιάννη και η ΑΕΚ «από το πουθενά» βρήκε την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Μαροκινό ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ, με το το 1-2 να παραμένει μέχρι το φινάλε.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Τσιντώτας, Μισελέν (66΄ Ρότα), Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμόες (66΄ Σιμάνσκι), Σάκχοφ (77΄ Γκαρσία), Μάνταλος (65΄ Ανσαριφάρντ), Άμραμπατ, Τσούμπερ (84΄ Γέβτιτς), Αραούχο.
ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Πασαλίδης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Γκαγιέγος, Ντε Γκουζμάν (58΄ Καμάου), Τοράλ (78΄ Γιαννούλης), Λάμπρου (65΄ Τσιλιανίδης), Φαν Ντουινέν (65΄ Καστάνιος).

To άρθρο ΑΕΚ – ΟΦΗ 1-2: Μία κατάρα έσπασε και μία όχι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΕΚ – ΟΦΗ 1-2, Μία,aek – ofi 1-2, mia