ΑΕΚ - Άρης 1-0 LIVE: Προσπαθούν να βγάλουν αντίδραση οι φιλοξενούμενοι στο φινάλε του ματς

20:45 4/12/2023 - Πηγή: NewsIt

ΑΕΚ και Άρης «κοντράρονται στην OPAP Arena, στο φινάλε του πρώτου γύρου της Super League, ψάχνοντας το «τρίποντο» που θα κρατήσει σταθερή την πορεία τους στο πρωτάθλημα.

Ο πρώτος γύρος της κανονικής διάρκειας της Super League ολοκληρώνεται στην OPAP Arena, με το μεγάλο ματς, ΑΕΚ

Άρης για την 13η αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να αφήσει πίσω της την ήττα από την Μπράιτον και να μείνει σε απόσταση βολής από την κορυφή. Η Ένωση έχει 27 βαθμούς και με νίκη θα ανέβει στη δεύτερη θέση, θα ξεπεράσει τον Ολυμπιακό (θα πάει στο +2) και θα παραμείνει στο -1 από τον πρωτοπόρο, Παναθηναϊκό.

Ωστόσο, ο Άρης βγάζει βελτίωση, από τη στιγμή που τον ανέλαβε -ξανά- ο Άκης Μάντζιος. Οι Θεσσαλονικείς “μετρούν” δυο σερί νίκες -όπως και η Ένωση- και έχουν συγκεντρώσει 20 βαθμούς.

Παρακολουθήστε LIVE από το Newsit.gr την εξέλιξη της αναμέτρησης

 

Στη Super League, η ΑΕΚ προέρχεται από νίκη στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα (0-1), ενώ ο Άρης είχε μεγάλο εντός έδρας “τρίποντο” κόντρα στον παναθηναϊκό (2-0).

Διαιτητής: Μοχάμεντ Αλ Χακίμ (Σουηδία)

Α’ Βοηθός: Μεχμέτ Κολούμ (Σουηδία)

Β’ Βοηθός: Ρόμπιν Βίλντε (Σουηδία)

4ος διαιτητής: Αλέξανδρος Τσακαλίδης

VAR: Πάουλους Φαν Μπέκελ (Ολλανδία)

Η προαναγγελία της Super League για το ματς:

«Τέσσερις νίκες στις ισάριθμες συναντήσεις τους για την περσινή περίοδο σημείωσε η ΑΕΚ απέναντι στον Άρη και στις δύο έδρες για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και των Playoffs. Αυτό ήρθε σε συνέχεια του σερί που είχε δημιουργήσει ο Άρης, με τρεις διαδοχικές νίκες το 2021-22.

Στις οκτώ τελευταίες συναντήσεις τους υπάρχει νικητής και το τελευταίο παιχνίδι τους που ήρθε ισόπαλα, αλλά και δεν σημειώθηκε ούτε γκολ ήταν στις 16 Μαΐου 2021 για τα Playoffs του πρωταθλήματος με γηπεδούχο την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Στα τελευταία είκοσι μεταξύ τους ματς, ανεξάρτητα έδρας, ο γηπεδούχος έχει επικρατήσει μόλις επτά φορές, με την ΑΕΚ να το έχει καταφέρει τέσσερις και τον Άρη τις τρεις.

Στην περσινή περίοδο ο Άρης δεν σκόραρε στις δύο αναμετρήσεις για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ στα Stoiximan Playoffs βρήκε γκολ και τις δύο φορές.

Τα περισσότερα γκολ σε μια αναμέτρηση έχουν σημειωθεί στην εντυπωσιακή ισοπαλία των δύο ομάδων στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 31 Μαΐου 1981 με 4-4 (23’ Κώττης, 54’ Μαύρου, 56’ Μουσούρης, 66’ Μουσούρης – 37’ Κούης, 45’ Κούης, 55’ Χατηαντωνίου, 86’ Ζήνδρος).

Ο Μίμης Παπαϊωάννου με 11 γκολ είναι ο πρώτος σκόρερ στις αναμετρήσεις με γηπεδούχο την ΑΕΚ, ενώ ακολουθεί ο Ντέμης Νικολαΐδης με 8 τέρματα. Ο Βασίλης Δημητριάδης έχει σκοράρει 6 φορές σε ντέρμπι ΑΕΚΆρης, τις τρεις με τα χρώματα του Άρη και τις άλλες τρεις ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ.

63 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

44 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ

14 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

5 ΝΙΚΕΣ ΑΡΗΣ

ΓΚΟΛ: 133-44»

To άρθρο ΑΕΚ - Άρης 1-0 LIVE: Προσπαθούν να βγάλουν αντίδραση οι φιλοξενούμενοι στο φινάλε του ματς δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα