Yeni Safak: Βγαίνει και τρίτο τουρκικό γεωτρύπανο στην Ανατολική Μεσόγειο

13:13 17/8/2020 - Πηγή: NewsIt

Αποφασισμένη να εντείνει το προκλητικό της “παιχνίδι” είναι η Τουρκία, η οποία ετοιμάζεται να βγάλει και τρίτο γεωτρύπανο στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με τη Yeni Safak.

Σύμφωνα με την Yeni Safak, πρόκειται για το πλωτό γεωτρύπανο “Kanuni” το οποίο αγοράστηκε πρόσφατα και είναι το τρίτο μεγαλύτερο που διαθέτει η Άγκυρα.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως το πλοίο βρίσκεται ήδη στην Αττάλεια και πως το πλήρωμά του βρίσκεται προληπτικά σε καραντίνα λόγω κορονοϊού.

Το “Kanuni” είναι μικρότερο από το “Fatih”

και το “Yavuz” με τα επίσημα στοιχεία να αναφέρουν ότι έχει ικανότητα γεώτρησης σε βάθος βυθού 11.400 μέτρων.

Τσαβούσογλου: Η Ελλάδα κάνει μαύρη προπαγάνδα

Υπενθυμίζεται πως χτες ο Μάικ Πομπέο, είχε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογο του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη Δομινικανή Δημοκρατία.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, τόνισε στον Τσαβούσογλου πως πρέπει να μειωθεί η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. “Είχαμε μια συζήτηση που έγινε την κατάλληλη στιγμή με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου για την επείγουσα ανάγκη να μειωθουν οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο” αναφέρεται χαρακτηριστικά στο tweet του Μάικ Πομπέο.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών την Παρασκευή είχε συναντηθεί με τον Νίκο Δένδια στην Βιέννη, με τον Πομπέο να μιλά και τότε για ανάγκη αποκλιμάκωσης επισημαίνοντας ότι η σχέση ΗΠΑΕλλάδας είναι ισχυρή.

Timely conversation with Turkish Foreign Minister @MevlutCavusoglu in Santo Domingo today on the urgent need to reduce tensions in the Eastern Mediterranean. pic.twitter.com/pAl0BHPOtz

— Secretary Pompeo (@SecPompeo) August 16, 2020

Από την πλευρά του, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά την συνέντευξη Τύπου, μίλησε σε επιθετικούς τόνους, εξαπολύοντας νέα επίθεση στην Ελλάδα, την οποία κατηγόρησε για “μαύρη προπαγάνδα”. “Εξηγήσαμε τα βήματα που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, γιατί η Ελλάδα κάνει μαύρη προπαγάνδα. Ήμασταν πάντα ανοιχτοί σε διάλογο. Επίσης, διαπιστώσαμε ότι (σ.σ. ο Πομπέο) γνώριζε τις τελευταίες εξελίξεις”, είπε ο υπουργόςΕξωτερικών της Τουρκίας, τονίζοντας ότι συζήτησαν εκτενώς για τη Λιβύη

To άρθρο Yeni Safak: Βγαίνει και τρίτο τουρκικό γεωτρύπανο στην Ανατολική Μεσόγειο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Yeni Safak, Βγαίνει, Ανατολική Μεσόγειο,Yeni Safak, vgainei, anatoliki mesogeio