Ο Μητσοτάκης «κούρεψε» τον Κικίλια – Ποιες κρίσιμες αρμοδιότητες του αφαίρεσε

Μπορεί στο υπουργείο Υγείας να έγινε μόνο μία αλλαγή στη σύνθεση κατά τον ανασχηματισμό με την προσθήκη της πρώην συζύγου του Μάκη Βορίδη, της Ζωής Ράπτη, στη θέση της υφυπουργού, ωστόσο, οι αλλαγές όσον αφορά στις αρμοδιότητες είναι σαρωτικές.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται από το ΦΕΚ με υπογραφή Κυριάκου Μητσοτάκη που καθορίζει τις νέες αρμοδιότητες της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, ο Βασίλης Κικίλιας δείχνει… κοντοκουρεμένος, καθώς σημαντικό μέρος του χαρτοφυλακίου του πέρασε στους υφυπουργούς Βασίλη Κοντοζαμάνη και Ζωή Ράπτη.

Μεταξύ

άλλων, ο κ. Κοντοζαμάνης αναλαμβάνει ουσιαστικά όλες τις αρμοδιότητες για τα νοσοκομεία, τις προσλήψεις του προσωπικού, ενώ στις νέες αρμοδιότητές του περιλαμβάνονται και οι διορισμοί των διοικητών των Νοσοκομείων αλλά και των Διοικητών των ΥΠΕ (Υγειονομικών Περιφερειών).

Επίσης, θα είναι επικεφαλής και του νέου Οργανισμού του ΟΔΙΠΥ που θα ελέγχει την ποιότητα των υπηρεσιών όλων των δημοσίων νοσοκομείων αλλά και των ιδιωτικών κλινικών.

Σημειώνεται πάντως ότι στην απόφαση διευκρινίζεται πως κάποιες από τις νέες αρμοδιότητες μπορεί να τις ασκεί μαζί με τον υπουργό Υγείας.

Με τις αλλαγές αυτές, ο κ. Κοντοζαμάνης αναβαθμίζεται, αφού πλέον καθίσταται ουσιαστικά σε «Νο1» πρόσωπο του ΕΣΥ. Από τις νέες αρμοδιότητες του υφυπουργού Υγείας εξαιρούνται όσες άπτονται της ψυχικής υγείας που έχει αναλάβει πια η νέα υφυπουργός κυρία Ράπτη.

Τι κρατά ο Βασίλης Κικίλιας

Όπως διευκρινίζεται στην απόφαση από τις αρμοδιότητες που ανατίθενται στον υφυπουργό εξαιρούνται και παραμένουν στον υπουργό: α) η νομοθετική πρωτοβουλία β) η αποδοχή γνωμοδοτήσεων και πρακτικών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι περιγραφόμενες εξελίξεις έρχονται μετά από πληροφορίες, αλλά και σχετικά δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι στις σχέσεις μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και του κ. Κικίλια επικρατούν… πολικές θερμοκρασίες.

Μάλιστα, δεν πρέπει να ήταν τυχαίο το γεγονός ότι ο κ. Κικίλιας δεν εκλήθη σε έκτακτη σύσκεψη για τον κορονοϊό που είχε γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου πριν από έναν μήνα.

Το σχετικό ΦΕΚ:

Keywords
Τυχαία Θέματα