Superleague 1, ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 0-1: «Ανίκητοι» στο ΟΑΚΑ οι Θεσσαλονικείς

21:35 20/3/2022 - Πηγή: NewsIt

Ο ΠΑΟΚ πέρασε ξανά αλώβητος από το ΟΑΚΑ και μάλιστα επικράτησε με 1-0 της ΑΕΚ για τη 2η αγωνιστική των play off της Superleague, παρά τις πολλές απουσίες του στο παιχνίδι.

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” βρήκε το μοναδικό γκολ

του αγώνα σε μία αντεπίθεση με τον Αντόνιο Τσόλακ στο 50′ και στη συνέχεια “απειλήθηκε” ελάχιστα από την Ένωση, που έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει από Άρη και Παναθηναϊκό, που έμειναν νωρίτερα στο 1-1. Η ομάδα του Λουτσέσκου αντίθετα, μείωσε την απόσταση από τον Ολυμπιακό στην κορυφή, στους 10 βαθμούς, έχοντας εξασφαλίσει ουσιαστικά το δικό του ευρωπαϊκό “εισιτήριο”.

Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και προσπάθησε να “πιέσει” τον ΠΑΟΚ με το ξεκίνημα του αγώνα, χάνοντας και μία διπλή ευκαιρία με Αραούχο και Τζαβέλλα μόλις στο τρίτο λεπτό της αναμέτρησης. 

Η Ένωση είχε μία σημαντική στιγμή και στο 13′ με τον Άμραμπατ να κάνει το γύρισμα από δεξιά, αλλά τον Τσούμπερ να μην προλαβαίνει με προβολή και τον Αραούχο και πάλι να κόβεται στο σουτ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή σε όλο το πρώτο ημίχρονο, αλλά δημιούργησαν ελάχιστες καλές στιγμές, με τον ΠΑΟΚ να είναι “σφιχτός” στην άμυνα και να μην επιτρέπει φάσεις μπροστά από την εστία του.

Με αρκετά φάουλ μάλιστα στο χώρο του κέντρου, αλλά και μία ένταση με Τζαβέλλα και Κούρτιτς, ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε αρκετά στη συνέχεια.

Πλην μιας τελικής του Κριχόβιακ μάλιστα, της πρώτης του Πολωνού στο ντεμπούτο του με την ΑΕΚ, το παιχνίδι κύλησε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις μέχρι να οδηγηθούν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος, η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, αλλά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βρει το γκολ, μόλις στην πρώτη του αντεπίθεση. Στο 50′ ο Μιτρίτσα έκανε άψογη κάθετη πάσα και ο Τσόλακ “έσπασε” το οφσάιντ της άμυνας των γηπεδούχων για να βρεθεί ολομόναχος απέναντι από τον Στάνκοβιτς και να πλασάρει ιδανικά για το 1-0 στο ματς.

Μετά το γκολ, η ΑΕΚ έδειξε “παγωμένη” στο γήπεδο και παρότι πήρε κατευθείαν την κατοχή της μπάλας, ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε πιο “απειλητικός” στην κόντρα, χάνοντας και μία μεγάλη ευκαιρία να “καθαρίσει” το ματς στο 64′. Ο Ζίβκοβιτς έβγαλε τον Τσιγγάρα απέναντι από τον Στάνκοβιτς, αλλά ο Έλληνας αμυντικός νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον τερματοφύλακα των “κιτρινόμαυρων”.

Η μοναδική καλή στιγμή για την Ένωση στο υπόλοιπο του αγώνα, ήρθε ουσιαστικά στο 87′, όταν από ωραία ενέργεια του Λιβάι Γκαρσία από δεξιά και γύρισμα προς τη μικρή περιοχή, ο Σιμάνσκι έκανε περίτεχνο τακουνάκι, αλλά έστειλε την μπάλα… βασανιστικά άουτ.

Το 1-0 έμεινε έτσι μέχρι τέλους, με την ΑΕΚ να μην μπορεί για μία ακόμη φορά να κερδίσει τον ΠΑΟΚ και να φεύγει ηττημένη και με αποδοκιμασίες από τους οπαδούς της, από το γήπεδο.

Οι συνθέσεις στο ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς – Μισελέν (84′ Ρότα), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι – Κριχόβιακ, Χατζισαφί (71′ Σιμάνσκι) – Άμραμπατ, Μάνταλος (57′ Γκαρσία), Τσούμπερ (84′ Ανσαριφάρντ) – Αραούχο.

ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης – Λύρατζης, Ίνγκασον, Βαρέλα, Σίντκλεϊ -Τσιγγάρας, Κούρτιτς – Ζαμπά (76′ Τέιλορ), Α. Ζίβκοβιτς, Μιτρίτσα (67′ Μπίσεσβαρ) – Τσόλακ (85′ Άκπομ).

To άρθρο Superleague 1, ΑΕΚΠΑΟΚ 0-1: «Ανίκητοι» στο ΟΑΚΑ οι Θεσσαλονικείς δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα