Superleague, Άρης – Παναθηναϊκός 0-0: Πάλεψαν κι έμειναν όρθιοι οι μισοί πράσινοι

21:05 20/3/2022 - Πηγή: NewsIt

Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε μισός στη Θεσσαλονίκη, έχοντας να αντιμετωπίσει τον Άρη στο “Κλ. Βικελίδης” αλλά και τις πολλές απουσίες του. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν εξαιρετικά μαχητική κι έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0) από τη συμπρωτεύουσα.

Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν λύγισε από τα προβλήματα

αλλά έχασε κι ευκαιρίες να πανηγυρίσει ένα διπλό… Ευρώπης, στη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ της Superleague.

Για την ακρίβεια, οι πράσινοι, οι οποίοι δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα, έφτασαν κοντά στο γκολ στο 27′ με τον Πούγγουρα και στο 66′ με τον Σάντσες.

Από την πλευρά του, ο Άρης δεν μπόρεσε να βρει λύσεις μέσα στο παιχνίδι και κατάφερε ουσιαστικά να δημιουργήσει μόλις μία κλασική ευκαιρία για γκολ, όταν ο Μπρινιόλι απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Εντιαγέ στο 48′.

Για τον Παναθηναϊκό των 11 απουσιών ο βαθμός της ισοπαλίας ήταν σημαντικός στη μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη από το πρωτάθλημα, με τους πέμπτους πράσινους να μένουν στο -2 από τους τέταρτους Θεσσαλονικείς και να τους έχουν στη Λεωφόρο στον δεύτερο γύρο των πλέι οφ.

Ο αγώνας:

Το πρώτο ημίχρονο ήταν… μονότονο. Οι «κίτρινοι» είχαν την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά οι «πράσινοι», καλά οργανωμένοι, ελαχιστοποίησαν τις επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Το σουτ του Μπαντού Εντιαγέ (12’) κόντραρε κι αυτό του Λούκας Σάσα (14’) πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ιταλού τερματοφύλακα σε ένα τρίλεπτο πίεσης των γηπεδούχων.

Λίγο πριν το ημίωρο, σέντρα-σουτ του Γιάννη Κώτσιρα ανάγκασε τον Χουλιάν Κουέστα να διώξει σε κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου ο Ισπανός τερματοφύλακας απέκρουσε, πολύ πιο δύσκολα, την κεφαλιά του Αχιλλέα Πούγγουρα.

Με εξαιρετική επέμβαση του Μπρινιόλι, σε εξ επαφής κεφαλιά του Αμπουμπακάρ Καμαρά, ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Και πάλι, όμως, ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια. Το «τριφύλλι» προσπάθησε να βγάλει φάσεις σε αντεπιθέσεις και θα μπορούσε να σκοράρει στο 66’, αν το σουτ του Φακούντο Σάντσες από πλεονεκτική θέση ήταν εντός στόχου. Ήταν και η τελευταία αξιόλογη του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:  

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ματίγια, Εντιαγέ (67’ Μπερτόγλιο), Γκάμα (86’ Πάλμα), Ιτούρμπε (86’ Ματέο), Σάσα, Καμαρά.  

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Σάρλια, Κώτσιρας, Αλεξανδρόπουλος, Βιγιαφάνιες (75’ Μαουρίτσιο), Σάντσες, Αϊτόρ, Καρλίτος (83’ Βαγιαννίδης), Παλάσιος

To άρθρο Superleague, ΆρηςΠαναθηναϊκός 0-0: Πάλεψαν κι έμειναν όρθιοι οι μισοί πράσινοι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Superleague Άρης – Παναθηναϊκός 0-0, Πάλεψαν,Superleague aris – panathinaikos 0-0, palepsan