Sprider Stores: Στο σφυρί βγαίνει το εργοστάσιο της οικογένειας Χατζηιωάννου στην Ξάνθη

14:52 23/2/2022 - Πηγή: NewsIt

Ο πλειστηριασμός του εργοστασίου στη Γενισεά Ξάνθης, που κάποτε παρήγαγε μοντέρνα ενδύματα, και σε τιμές ανταγωνιστικές με τις πολυεθνικές αλυσίδες, έρχεται να θυμίσει το success story προηγούμενων δεκαετιών των Sprider Stores, των καταστημάτων λιανικής που ανέπτυσσε η οικογένεια Χατζηιωάννου. Το σήμα αναπτυσσόταν με ταχείς ρυθμούς, φθάνοντας κάποια στιγμή να διαθέτει δίκτυο με 114 καταστήματα σε Ελλάδα

και Βαλκάνια.

Μάλιστα, η εταιρεία των αδελφών Χατζηιωάννου, κάποτε απασχολούσε 800 εργαζόμενους, με τα φιλόδοξα σχέδια για ανάπτυξη να υποστηρίζονται από μεγάλες διαφημιστικές προβολές, χρησιμοποιώντας για το λανσάρισμα της συλλογής της διάσημους καλλιτέχνες, ανάμεσά τους και τον Σάκη Ρουβά. Την αναπτυξιακή πορεία όμως, ανέκοψε η οικονομική κρίση, που οδήγησε σε αδιέξοδο την ανάπτυξη κι ανάγκασε τους ιδιοκτήτες της να βάλουν οριστικό λουκέτο στις αρχές Οκτωβρίου του 2013.

Τώρα το εργοστάσιο που, κάποτε οι μηχανές του δούλευαν στο φουλ, βγαίνει σε πλειστηριασμό με πρώτη τιμή προσφοράς τα 2,58 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά τα κύρια χαρακτηριστικά τους βρίσκεται στη Θέση Γενισέα, στα Άβδηρα Ξάνθης, σε οικόπεδο 48.822 τ.μ. Περιλαμβάνει βιομηχανικό κτίριο 25.055,08 τ.μ. και διάφορους βοηθητικούς χώρους (χώροι γραφείων, δεξαμενές νερού, δεξαμενές νερού, λεβητοστάσιο, δεξαμενή υγραερίου, στεγασμένοι χώροι στάθμευσης κτλ.) 902,25 τ.μ.

To άρθρο Sprider Stores: Στο σφυρί βγαίνει το εργοστάσιο της οικογένειας Χατζηιωάννου στην Ξάνθη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Sprider Stores, Χατζηιωάννου, Ξάνθη,Sprider Stores, chatziioannou, xanthi