National Covid Memorial Wall: Το συγκινητικό μνημείο στο Λονδίνο για τα θύματα του κορονοϊού (pics)

13:35 20/4/2021 - Πηγή: NewsIt

Επί σχεδόν 500 μέτρα, μικρές, κόκκινες καρδιές θα καλύψουν πλήρως μια τσιμέντινη επιφάνεια που βλέπει στον Τάμεση, στο Λονδίνο. Πρόκειται για το «National Covid Memorial Wall». 

Οι Βρετανοί με την εγκατάσταση του «National Covid Memorial Wall» τιμούν δημόσια τη μνήμη των 150.000 ζωών – προς το παρόν – που χάθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Χρειάζονται δέκα λεπτά για να περπατήσει κανείς αργά αργά μπροστά από το «μνημείο», με θύμησες και πόνο.

Δείτε φωτογραφίες:

Με

συντονισμό του project από την οργάνωση COVID-19 Bereaved Families For Justice, ο ύψους δύο μέτρων τοίχος βρίσκεται ανάμεσα στις γέφυρες Westminster και Lambeth, απέναντι από το Κοινοβούλιο. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, επικεφαλής του project είναι ο Matt Fowler, ο οποίος εδώ και λίγες εβδομάδες άρχισε να ζωγραφίζει τις μικρές, κόκκινες καρδιές. «Όταν βλέπεις όλες τις καρδιές και σκέφτεσαι τι αντιπροσωπεύει η κάθε μία, είναι απολύτως τρομακτικό» είπε, μιλώντας στο Colossal, ο Fowler.

Δείτε φωτογραφίες: 

Οι οργανωτές εξακολουθούν να συγκεντρώνουν χρηματικά ποσά για την ολοκλήρωση του πρότζεκτ, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη με συμμετοχή εθελοντών. Ήδη γίνονται συζητήσεις για να διατηρηθεί το «μνημείο» ως μόνιμο τοπόσημο της βρετανικής πρωτεύουσας και, πριν λίγες ημέρες, ο φωτογράφος Henri Calderon κατέγραψε με τον φακό του για λογαριασμό του Colossal την πρόοδο που συντελείται στον τσιμέντινο τοίχο.

     Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.           

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Photographer (@henricalderon)

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο National Covid Memorial Wall: Το συγκινητικό μνημείο στο Λονδίνο για τα θύματα του κορονοϊού (pics) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
National Covid Memorial Wall, Λονδίνο,National Covid Memorial Wall, londino