Πέθανε ο Κυριάκος Φιλίππου - Ο άνθρωπος που μέσω της ΦΑΓΕ ταξίδεψε την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο

13:10 20/4/2021 - Πηγή: NewsIt

Έφυγε την Δευτέρα 19/04/2021 από την ζωή ο βιομήχανος Κυριάκος Φιλίππου σε ηλικία 82 ετών.

Η είδηση του θανάτου του Κυριάκου Φιλίππου σκόρπισε θλίψη στην οικογένειά του, στους εργαζομένους, τους συνεργάτες του και σε όσους τον γνώριζαν. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Εχθές έφυγε από τη ζωή ο Κυριάκος Φιλίππου. Ένας πρωτοπόρος, οραματιστής που άλλαξε τη βιομηχανία τροφίμων στην Ελλάδα και έφερε το όνομα

της ΦΑΓΕ στα πέρατα του κόσμου. Επιστήμονας, δίκαιος εργοδότης, γενναιόδωρος, αιώνιος εξερευνητής του καλλίτερου, αφήνει πίσω του μια κληρονομιά επιχειρηματικού ήθους».

Ήταν 1926 όταν ο Αθανάσιος Φιλίππου άνοιξε ένα γαλακτοπωλείο στην οδό Πατησίων και 28 χρόνια αργότερα ο γιός του, Ιωάννης δημιουργούσε το πρώτο δίκτυο για την χονδρική πώληση γιαουρτιού στην Ελλάδα.

Ο Γιάννης και ο Κυριάκος φτιάχνουν το 1964, το πρώτο τους εργοστάσιο στο Γαλάτσι.

Σχεδόν 10 χρόνια αργότερα, το εργοστάσιο γιαουρτιού της ΦΑΓΕ μεταφέρεται από το Γαλάτσι στη Μεταμόρφωση. Η ΦΑΓΕ σιγά σιγά άνοιξε τα φτερά της σε όλη την Ελλάδα και στον κόσμο.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 άρχισαν οι εξαγωγές στην Ευρώπη αλλά και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Το 2006, η τρίτη γενιά της οικογένειας Φιλίππου ανέλαβε τη διοίκηση της ΦΑΓΕ.  Ο Κυριάκος Φιλίππου ήταν δια βίου επίτιμος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας.

To άρθρο Πέθανε ο Κυριάκος Φιλίππου - Ο άνθρωπος που μέσω της ΦΑΓΕ ταξίδεψε την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πέθανε, Κυριάκος Φιλίππου -, ΦΑΓΕ, Ελλάδα,pethane, kyriakos filippou -, fage, ellada