Live οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

16:47 6/7/2023 - Πηγή: NewsIt

Ο «οδικός χάρτης» της κυβέρνησης για τη νέα τετραετία θα βρεθεί στο επίκεντρο του τριημέρου των προγραμματικών δηλώσεων, που ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης (07.06.23) στην Ολομέλεια της Βουλής, και θα ολοκληρωθούν το βράδυ του Σαββάτου με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να παρουσιάσει το πλάνο διακυβέρνησης, ανακοινώνοντας το πρώτο πακέτο μέτρων στήριξης. 

Κύριο μέλημα της κυβέρνησής του θα είναι

η ανακούφιση των νοικοκυριών με το βλέμμα στραμμένο στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. 

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις στο liveblog του newsit.gr

 

Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει:

-Αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων Υπαλλήλων
-Πρώτο μισθό στα 780€ – 850€
-Επέκταση market pass 3 ή 5 μήνες
-Bonus προσωπικής διαφοράς για τους συνταξιούχους
-Υouth pass 150 €.

Σημειώνεται πως τα περισσότερα από τα μέτρα που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο, που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών για βασικές προεκλογικές εξαγγελίες,  δε θα εφαρμοστούν άμεσα αλλά σταδιακά από τις αρχές του 2024.

Ωστόσο, η μόνη προεκλογική εξαγγελία που αναμένεται να ισχύσει άμεσα, είναι η παράταση έως το τέλος του έτους του Market Pass για 2.800.000 νοικοκυριά.

Την ίδια ώρα, πάντως, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και οι τοποθετήσεις των αρχηγών της αντιπολίτευσης καθώς όλοι – πλην των Δημήτρη Κουτσούμπα και Κυριάκου Βελόπουλου – θα λάβουν για πρώτη φορά τον λόγο σε κοινοβουλευτική μάχη κορυφής.

Η διαδικασία – Σάββατο η ψήφος εμπιστοσύνης

Η διαδικασία ανοίγει στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί. 

Την Παρασκευή η διαδικασία ξεκινά στις 9 το πρωί και αναμένεται να μιλήσουν οι 25 υπουργοί της νέας κυβέρνησης προκειμένου να παρουσιάσουν τα βασικά σημεία της μεταρρυθμιστικής τους ατζέντας.

Στις 9 το πρωί θα ξεκινήσει η συζήτηση και το Σάββατο για να κλείσει αργά το απόγευμα με τις δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών και την καταληκτική τοποθέτηση του πρωθυπουργού.

 

To άρθρο Live οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα