H Τουρκία επιμένει στην πολεμική ρητορική κατά της Ελλάδας: «Σε πέντε ώρες θα είμαστε Αθήνα»

10:01 22/11/2021 - Πηγή: NewsIt

Οι συνεργασίες που επιχειρεί να οικοδομήσει η Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο, φαίνεται ότι ενοχλούν τόσο συνεργάτες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερνοντάν, όσο και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στην Τουρκία. Το τελευταίο διάστημα στη γείτονα έχει ανοίξει μια συζήτηση για ενδεχόμενη επίθεση από την χώρα μας, στην οποία συμπεριλαμβάνουν τις ΗΠΑ αλλά και τις επαφές της Ελλάδας

με χώρες της Ανατολικού Μεσογείου. 

Φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ στην Τουρκία αναπαράγουν συχνά το αφήγημα περί επίθεσης της Ελλάδας και υιοθετούν μια πολεμική ρητορική. Παράδειγμα αποτελεί – σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ – τα όσα ειπώθηκαν σε πρόσφατο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού δικτύου ΤGRT HABER. «Οι ΗΠΑ με τη συνεργασία αυτή στηρίζουν την Ελλάδα για στείλουν μήνυμα και στην Τουρκία! Τώρα θα δούμε τις ασκήσεις που γίνονται στα πλαίσια του ενεργειακού πολέμου» αναφέρουν στο δελτίο. 

«Όλες οι χώρες που είναι απέναντι στην Τουρκία όπως η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι Ελληνοκύπριοι, η Ελλάδα συγκεντρώθηκαν και κάνουν ασκήσεις. Ποιος μπορεί να είναι ο στρατηγικός λόγος της διενέργειας αυτών των ασκήσεων; Ποιος είναι ο στόχος της άσκησης ‘’Μέδουσα’’ στην ανατολική Μεσόγειο;», προσθέτουν. 

«Η Ελλάδα η οποία έχει συγκεντρώσει τόσες χώρες, τόσες δυνάμεις δίπλα της, όπως τις ΗΠΑ, όπως αυτές τις χώρες στην Ανατολική Μεσόγειο και κάνει τόσες ασκήσεις, μπορεί να συγκρουστεί με την Τουρκία.  Ίσως επιτεθεί στην Τουρκία», καταλήγουν στο ρεπορτάζ του ΤGRT HABER.

«Σε 5 ώρες θα είμαστε στην Αθήνα»

Χαρακτηριστικές αυτής της παραληρηματικής και εχθρικής ρητορικής που επιχειρεί η Άγκυρα είναι και  οι πρόσφατες δηλώσεις του Μετίν Κιουλούκ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, κατηγόρησε ξένες δυνάμεις ότι θέλουν να επιτεθούν στην Τουρκία οικονομικά και στρατιωτικά. Είπε μάλιστα ότι «θα βάλουν» την Ελλάδα να επιτεθεί στην Τουρκία και πως αν το τολμήσει, οι Τούρκοι θα φτάσουν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη μέσα σε πέντε ώρες.

«Τους προκαλούμε. Η Ελλάδα λέει θα εκτοξεύσει πυραύλους Ας το κάνει να δούμε τι θα γίνει. Σε 5 ώρες θα είμαστε στη Θεσσαλονίκη. Σε 5 ώρες θα είμαστε στην Αθήνα. Οτιδήποτε κι αν κάνουν. Μην ξεχνάτε, δεν υπάρχει πια η παλιά Τουρκία», δήλωσε ο Μετίν Κιουλούκ, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Δεν πείθουν ούτε τον… Πεκέρ!

Στον Μετίν Κιουλούκ «ανέλαβε» να απαντήσει ο γνωστός μαφιόζος Σεντάτ Πεκέρ, ο οποίος είχε αποκαλύψει ότι το εν λόγω στέλεχοτου Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λάμβανε 10.000 ευρώ το μήνα, με τον Τούρκο πρόεδρο να μην έχει απαντήσει σε αυτές τις κατηγορίες. 

Τι απάντησε ο Πεκέρ και «προσγείωσε» τον μεγαλοϊδεατισμό του πρώην «υπαλλήλου» του και στελέχους του AKP; Έγραψε μέσω Twitter:

«Ο παλιός μου φίλος ο Μετίν Κιουλούκ ενθουσιάστηκε πάλι. Είπε πως “Αν χρειαστεί σε 5 ώρες θα μπούμε στην Αθήνα”. Εσείς τελευταία μπήκατε στη Συρία, λέγοντας πως θα κάνουμε την προσευχή της Παρασκευής στο τζαμί Εμεβί της Δαμασκού. Αλλά αν δεν δώσει άδεια η Ρωσία, ούτε χαρταετό δεν μπορείτε να πετάξετε από την άλλη πλευρά των συνόρων».

Και ο Πεκέρ συνέχισε:

«Προφανώς η Ελλάδα θα είναι το νέο αφήγημα για να χρησιμοποιήσετε τα αισθήματα των αφελών και αγνών ανθρώπων μας. Είθε ο Παντοδύναμος Θεός να μην κάνει κανένα να υποφέρει. Μα τι απατεωνιά είναι αυτή; Μα τι ρεζιλίκι είναι αυτό;».

Με πληροφορίες από onalert.gr και ΣΚΑΪ

To άρθρο H Τουρκία επιμένει στην πολεμική ρητορική κατά της Ελλάδας: «Σε πέντε ώρες θα είμαστε Αθήνα» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα