Euro 2020, Σουηδία – Ουκρανία 1-2: Με ήρωα τον Ντόβμπικ, στους «8» η ομάδα του Σεφτσένκο

00:46 30/6/2021 - Πηγή: NewsIt

Συνέχεια στην ονειρική πορεία της στο Euro 2020 έδωσε η Ουκρανία. Η ομάδα του Αντρέι Σεφτσένκο επικράτησε της Σουηδίας με 2-1 στην παράταση και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Αγγλία.

Ήρωας της τελευταίας στιγμής ήταν ο Ντόβμπικ, ο οποίος πέρασε στο παιχνίδι στην παράταση και με κεφαλιά στο 120′, διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα και χάρισε την πρόκριση στους Ουκρανούς.

Ο αγώνας κρίθηκε εν πολλοίς στην φάση του 98ου λεπτού του επιπλέον

χρόνου, όταν ο Ντανιέλε Ορσάτο, αφού συμβουλεύτηκε το VAR απέβαλλε με κόκκινη κάρτα τον αμυντικό της Σουηδίας, Μάρκους Ντάνιελσον, για αντιαθλητικό παίξιμο.

Η εξέλιξη αυτή έδωσε την ευκαιρία στο συγκρότημα του Αντρέι Σεφτσένκο να επιτεθεί περισσότερο και να πάρει την «χρυσή» πρόκριση στο τελευταίο λεπτό της παράτασης.

Ο αγώνας:

Η Ουκρανία ήταν η ομάδα που έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ, με τον Όλσεν να διώχνει δύσκολα το σουτ του Γιάρεμτσουκ. Στο 18’ήταν η σειρά της ομάδας του Άντερσον να απειλήσει, όμως η κεφαλιά του Φόρσμπεργκ από πλεονεκτική θέση πέρασε άουτ.

Στην επόμενη φάση ο Ίσακ δεν μπόρεσε με πλασέ να βάλει τους Σουηδούς, με τους Ουκρανούς να μην συγχωρούν την αναποτελεσματικότητα των Σκανδιναβών.

Μετά από “άρρωστη” ασίστ του Γιαρμολένκο με το εξωτερικό, ο Ζιντσένκο έκανε το 0-1.  Λίγο πριν το φινάλε όμως του πρώτου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 43’, ο Φόρσμπεργκ σούταρε με δύναμη εκτός περιοχής, η μπάλα άλλαξε πορεία στο σώμα του Ζαμπάρνι και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.

Στην επανάληψη, οι Ουκρανοί ήταν ανώτεροι στα πρώτα λεπτά, έχοντας δοκάρι στο 55′ με τον Σίντορτσουκ. Η συνέχεια άνηκε στους Σουηδούς που κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο. Στο 56′ ο Φόρσμπεργκ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, ο Κουλουσέφσκι στο 66’ εξαπέλυσε δυνατό σουτ αλλά Μπούστσαν απομάκρυνε σε κόρνερ.

Στο 69′ ο Φόρσμπεργκ σημάδεψε και πάλι το δοκάρι και στη συνέχεια οι διακόπτες κατέβηκαν, με τις δύο ομάδες να μην κάνουν τίποτα στον αγωνιστικό χώρο και το παιχνίδι να οδηγείται μοιραία στην παράταση.

Στον έξτρα χρόνο, τα πάντα άλλαξαν στο 99′, όταν ο Ντάνιελσον αποβλήθηκε, έπειτα από ένα απρόσεκτο μαρκάρισμα στο γόνατο του Μπεσέντιν, ο οποίος αποχώρησε υποβασταζόμενος.

Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης, η Ουκρανία με παίκτη παραπάνω είχε τον απόλυτο έλεγχο. Ο Σεβτσένκο πέρασε τον Ντόβμπικ στο παιχνίδι και αυτός μετά από μια φοβερή σέντρα του Ζιντσένκο, έκανε με κεφαλιά το 2-1 και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του.

To άρθρο Euro 2020, Σουηδία – Ουκρανία 1-2: Με ήρωα τον Ντόβμπικ, στους «8» η ομάδα του Σεφτσένκο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα