EMA: Η δράση στα ελαστικά και λιπαντικά αυτοκινήτου και τα σχέδια για Ελλάδα

14:18 20/12/2023 - Πηγή: NewsIt

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά ρίχνει η EMA AE, με εξέχουσα θέση στο χώρο των aftermarket προϊόντων αυτοκινήτου και ιδιαιτέρως γνωστή από την επίσημη αντιπροσώπευση μεταξύ άλλων των ελαστικών Continental, Uniroyal, Kumho και των λιπαντικών Castrol και Aral.

Το αναβαθμισμένο εταιρικό πρόσωπο και τις εμπλουτισμένες επιχειρηματικές δράσεις παρουσίασε σε εκπροσώπους του Τύπου η διοίκηση της εταιρείας στις 14/12. Στο πλαίσιο της παρουσίασης ο διευθύνων

σύμβουλος της ΕΜΑ ΑΕ, κ. Θανάσης Τσούκας, αναφέρθηκε στη στρατηγική ανάπτυξης της εταιρείας, η οποία με στόχο τη δημιουργία ενός ακόμη πιο δυνατού προϊοντικού χαρτοφυλακίου, προβλέπει και νέες συνεργασίες. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στόχος της ΕΜΑ AE είναι να παραμείνει κορυφαίος προμηθευτής επιβατικών ελαστικών στη χώρα μας, επενδύοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη, άρα και στον Άνθρωπο. Όραμά μας, να συμβάλλουμε στη δημιουργία προϋποθέσεων ασφαλών, άνετων και οικονομικά προσιτών οδικών μετακινήσεων και στο χτίσιμο μοντέλων υγιούς επιχειρηματικότητας, μέσω της διάθεσης κορυφαίων προϊόντων στην αγορά, πρωτίστως, όμως, μέσα από την καλλιέργεια σχέσεων κοινής προόδου με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη».

Το προφίλ της ΕΜΑ

Η δραστηριοποίηση της ΕΜΑ στην ελληνική αγορά είναι μακρόχρονη, με έτος ίδρυσης το 1956. Σήμερα απασχολεί συνολικά 60 εργαζόμενους στα κεντρικά της γραφεία, ενώ διατηρεί δύο αποθήκες με ετοιμοπαράδοτο στοκ ελαστικών και λιπαντικών -παρά τις σύγχρονες δυσκολίες στην εφοδιαστική αλυσίδα των τελευταίων ετών-, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Στο διάστημα Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2023, η ΕΜΑ βρέθηκε στην 1η θέση της ελληνικής αγοράς ελαστικών για επιβατικά αυτοκίνητα, με ποσοστό που πλησιάζει το 20%, ενώ σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της έγκυρης εταιρείας ερευνών GFK, κατέκτησε την πρωτιά και στον τομέα ικανοποίησης πελατών, με 70% σε σχέση με την δεύτερη καλύτερη εταιρεία που σημείωσε ποσοστό 58%!

Στα δυνατά σημεία της ΕΜΑ περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο μηδενικός τραπεζικός δανεισμός τα τελευταία 10 χρόνια, η επιχειρηματική της συνέπεια, η μακροπρόθεσμη οπτική της, και η κοινωνική της ευθύνη. Η εταιρεία έχει διακριθεί στην Ελλάδα για την αξιοπιστία, την υπευθυνότητά και τις συνεχείς επενδύσεις της σε ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές. Φέτος προσέφερε το ποσό των 20.000 ευρώ για την ενίσχυση πολιτών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία. Για το 2023, ο κύκλος εργασιών 2023 εκτιμάται στα 45 εκατομμύρια ευρώ και το μερίδιο αγοράς πάνω από 15%.

Σταθμοί στην ιστορία

Ορόσημο στην εξέλιξη της εταιρείας αποτέλεσε η έναρξη το 1998 της συνεργασίας με τον γερμανικό όμιλο ελαστικών και τεχνολογιών αυτοκινήτου, Continental για τη διανομή των brands του Group (Continental, Uniroyal, General Tire, Barum, Viking) στην ελληνική αγορά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα αποτελεί την μοναδική χώρα στην Ευρώπη, στην οποία η Continental δεν έχει δική της θυγατρική εταιρεία αλλά αντιπροσωπεύεται, τουλάχιστον έως το 2028, από την ΕΜΑ Α.Ε.

Αντίστοιχος σημαντικός σταθμός στην επιχειρηματική πορεία της ΕΜΑ ΑΕ στην ελληνική αγορά, ήταν η συμφωνία με την “BP”, για τη διανομή της μάρκας λιπαντικών Castrol (2009). Επίσης, πρόσφατα (2022), η συμφωνία με την Κορεάτικη Kumho Tire, για τη διανομή της μάρκας ελαστικών Kumho και με την κορυφαία εταιρεία παραγωγής ελαστικών στην Κίνα, την Zc-Rubber, για τη διανομή των ελαστικών Trazano και Bison.

Τέλος, το 2023, συνάφθηκε συμβόλαιο με τις κινεζικές εταιρείες ελαστικών, HaoHua για τη διανομή της μάρκας Aplus και με την SNCTire, για τη διανομή της μάρκας Comforser που αποτελεί την Νο1 μάρκα ελαστικών για οχήματα 4×4 στην Κίνα.

Συνολικά, σήμερα, το χαρτοφυλάκιο μαρκών της EMA AE, που διακινούνται στην Ελλάδα είναι στα ελαστικά τα brands: Continental, Uniroyal, Barum, Viking, General Tire, Kumho Tire, Trazano, Aplus & Comforser Tires και στα λιπαντικά, τα brands Castrol, Aral, 77 lubricants & padoc lubricants.

To άρθρο EMA: Η δράση στα ελαστικά και λιπαντικά αυτοκινήτου και τα σχέδια για Ελλάδα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
EMA, Ελλάδα,EMA, ellada