Debate: Οι ατάκες που ξεχώρισαν

21:19 10/5/2023 - Πηγή: NewsIt

Δείτε τις ατάκες που ξεχώρισαν στο debate (ντιμπέιτ) των πολιτικών αρχηγών, εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023. 

Οικονομία

«Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου market pass το β’ εξάμηνο του έτους», άφησε στην πρώτη ερώτηση της Σίας Κοσσιώνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έκανε λόγο για κατώτατο μισθό 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας.

 «Οι τιμές και των τροφίμων θα βαίνουν μειούμενες γιατί και ο πληθωρισμός στα τρόφιμα θα μειώνεται. Το market

pass είναι δοκιμασμένο εργαλείο, θα ήμουν διατεθειμένος να συζητήσω επέκτασή του και για το β ‘ εξάμηνο του έτους. Όπου δοκιμάστηκαν μειώσεις του ΦΠΑ δεν είχαμε ουσιαστικό όφελος για τον καταναλωτή», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Το πρόγραμμά μας θα κοστίσει στα funds που θέλουν να πάρουν τα σπίτια των πολιτών». τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε ερώτηση του κ. Σρόιτερ για την κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε πως «χωρίς τομές δεν θα υπάρξει μεσαία τάξη σε 4 χρόνια».

«Νέο ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους και κατάργηση των προσωπικής διαφοράς» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ερώτηση του Παναγιώτη Στάθη.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν ψηφίζουν τα φιλολαϊκά μέτρα που προτείνει στη Βουλή το ΚΚΕ τόνισε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Κουτσούμπας στον Γιώργο Παπαδάκη.

Σύμφωνος με ένα plan b για την οικονομία εμφανίστηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος και για ένα παράλληλο νόμισμα τονίζοντας πως κάθε χώρα έχει υποχρέωση να έχει δεύτερο σχέδιο.

«Ήταν λάθος η είσοδος στο ευρώ αλλά υπάρχει μεγάλο κόστος για την έξοδο και δεν την θέλουμε» είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης στην Μάρα Ζαχαρέα ενώ απάντησε και στην Ράνια Τζήμα πως το σχέδιο «Δήμητρα» δεν είναι νόμισμα αλλά οικονομικό πλάνο. «Δεν καταθέσαμε ποτέ πρόταση για παράλληλο νόμισμα, αυτό ήταν σχέδιο του Σόιμπλε».

Εξωτερική πολιτική και άμυνα

«Είμαστε η πρώτη κυβέρνηση που αναβάθμισε τα F-16 και ψηφίσαμε τις ενισχύσεις

Στο debate συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης.

 

 

To άρθρο Debate: Οι ατάκες που ξεχώρισαν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα