AP: Ο Τζορτζ Τσούνης «εκλεκτός» του Μπάιντεν για νέος πρέσβης στην Ελλάδα

15:15 19/7/2021 - Πηγή: NewsIt

Το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press επικαλείται πηγές κι αναφέρει πως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, επιθυμεί να προτείνει νέο πρέσβη στην Ελλάδα, ως αντικαταστάτη του Τζέφρι Πάιατ, έναν Έλληνα της ομογένειας και ιδιαίτερα δραστήριο και ενεργό στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος, το οποίο φαίνεται πως χαίρει της εμπιστοσύνης

του Προέδρου.

Η έκθεση του Associated Press λέει ότι ο Ελληναμερικανός δικηγόρος Τζορτζ Τσούνης (George Tsunis) είναι ο εκλεκτός του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν για την θέση του νέου πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την αντικατάσταση του ιδιαίτερα δημοφιλή στη χώρα, Τζέφρι Πάιατ, σε μια σημαντική χρονική συγκυρία για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του AP, ο Πρόεδρος Μπάιντεν «εξετάζει το ενδεχόμενο να ορίσει τον δημοκρατικό George Tsunis, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Chartwell Hotels, για να υπηρετήσει ως πρέσβης στην Ελλάδα».

Ποιος είναι ο Τζορτζ Τσούνης

Στη συνέχεια παρατίθενται μερικά στοιχεία για το βιογραφικό του: «Ο Τζορτ Τσούνης είναι Ελληνοαμερικανός δικηγόρος και υποστήριξε από την αρχή την εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν για να πάρει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές. Είναι γιος μεταναστών πρώτης γενιάς και Πρόεδρος – Διευθύνων Σύμβουλος της Chartwell Hotels. Η εταιρεία διαθέτει, αναπτύσσει και διαχειρίζεται τα ξενοδοχεία Hilton, Marriott και Intercontinental στην Πενσυλβάνια, τη Νέα Υόρκη, το Νιού Χάμσαϊρ και το Ρόουντ Άιλαντ. Είχε προταθεί από τον -τότε- Πρόεδρο Ομπάμα το 2013 για να υπηρετήσει ως πρέσβης στη Νορβηγία, ωστόσο μετά από μια δύσκολη ακρόαση στην αρμόδια επιτροπή ακρόασης για την έγκρισή του, αποσύρθηκε».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο Γερουσιαστής Μενέντεζ «πιέζει» τον Πρόεδρο Μπάιντεν για τον διορισμό του ως πρέσβης στην Ελλάδα.

To άρθρο AP: Ο Τζορτζ Τσούνης «εκλεκτός» του Μπάιντεν για νέος πρέσβης στην Ελλάδα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα