Υπόκλιση στον μεγάλο Ντιρκ.....

Ο Σωτήρης Γεωργίου θυμάται την πρώτη του γνωριμία και εκτίμηση για την πορεία του Ντιρκ Νοβίτσκι που γράφει ιστορία στο ΝΒΑ...

Αφορμή για το σημερινό μου άρθρο είναι αυτό που διάβασα από τον ...γκουρού του ΝΒΑ στην Ελλάδα από τον Γιώργο τον Αδαμόπουλο σχετικά με τον Νοβίτσκι. Τον τιτανοτεράστιο όπως ακριβώς το γράφω Ντιρκ Νοβίτσκι. Που τον γνώρισα στα 19 του και

χαίρομαι πραγματικά γιατί επειδή τα γραπτά και οι μεταδόσεις μένουν, είχα προβλέψει την εξελιξή του στο ΝΒΑ από το 1999! Τουλάχιστον το βλέπουμε το ...τόπι ακόμα καλά. Ο Νοβίτσκι λοιπόν όπως γράφει ο Αδαμόπουλος με πληρέστατο ρεπορτάζ στο αγαπημένο σας σάιτ, έγραψε ιστορία καθώς με τους 24π. του στη νίκη των Μαβς επί των Κινγκς έφτασε τους 26.953π. στην καριέρα του στο ΝΒΑ! Ο Γερμανός σταρ του Ντάλας ξεπέρασε στην 9η θέση τον σπουδαίο Χακίμ Ολάζουουν και είναι πλέον ο 1ος μη Αμερικανός στην ελίτ λίστα των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών, ενώ φέτος, αν παραμείνει υγιής και αποδοτικός, μπορεί να ξεπεράσει και τους Έλβιν Χέιζ και Μόουζες Μαλόουν και να φτάσει ως την 7η θέση!.


Ο Νοβίτσκι στα 36του είναι ακόμα μια παικτάρα στο ΝΒΑ που παιζει για πλάκα στο 3-4 και 5 ακόμα, πασάρει σαν 2αρι, δεν κόβεται με τίποτα σε φέισ του φέισ σουτ, διαβάζει καλά το παιχνίδι σε άμυνα και επιθεση και στα 35του είχε 22π και 6,5ριμπ στο κορυφαίο πρωτάθλημα και με ομάδα τίτλου όπως το Ντάλας. Στα 36του(78αρης) με 2.13μ ο Νοβίτσκι θα αποσυρθεί μάλλον φέτος ή του χρόνου από το ΝΒΑ και θα κλέισει την καριέρα του στην Γερμανία . Μια παικτάρα, ο καλύτερος ευρωπαίος ίσως(βάση αριθμών ναι) του ΝΒΑ με διάρκεια και πάνω απ όλα σεμνός και ταπεινός . Και για ...κόντρα σε ελληνόπουλα, σερβάκια και άλλων υπηκοοτήτων παίκτες και παικτάκια που απαξιώνουν κατά καιρούς τις εθνικές ομάδες για να διακοπάρουν , ο Νοβίτσκι σχεδόν ποτέ δεν έλλειψε από τη Γερμανία και τα πάντσερ τιμώντας το εθνόσημο. Τι να πούμε γι αυτόν τον αθλητή. Κάποτε ακούστηκε μάλιστα ότι τον θέλει ο ΠΑΟ. Ναι σαφώς. Και τον Τζόρνταν και όλους τους θέλουν και ο ΠΑΟ και ο Ολυμπιακός. Αλλά πως να αφήσουν το ΝΒΑ και τα 23εκ που έπαιρνε πέρσι. Και μάλιστα φέτος για να την ...σπάσω και λίγο στους οπαδούς του Κόμπι που εγώ δεν τον συμπαθώ και πολύ για να ειμαι ειλικιρνής, έριξε το κασέ του στα 8 μύρια και λιγότερο για να φτιάξει καλό ρόστερ η ομάδα του με τα λεφτά που έμεναν. Όταν ο Κόμπε πήρε το μισό πακέτο ...σπίτι του από τους Λέικερς.


Ο μεγάλος Νοβίτσκι λοιπόν δεν ..ψήλωσε ποτέ, δεν έγινε ντίβα ποτε, δεν απασχόλησε ποτέ με ...κοκορέτσια και Μυκόνους και σαμπάνιες και βίζιτες. Πάντα κύριος με κ κεφαλαίο. Και πάντα πρώτος στην προπόνηση και παικτάρα. Και 15 χρόνια στο Ντάλας που έγινε δεύτερο σπίτι του. Ο Νοβίτσκι που ξεκίνησε από την Βούρτζμπουργκ, είχαμε ακούσει γι αυτό το παιδί και στο 1999 στο Λε Μαν που δεν θέλει να θυμάται η εθνική μας ομάδα του μπάσκετ , βρέθηκε αντιπαλός μας στο Ευρωμπασκετ. Για την συχωρεμένη ΕΡΑ ΣΠΟΡ μετέδιδα τους αγώνες με τον Σήφη τον Βοτζάκη. Μου λεει στον αέρα "Σώτο μεγάλο ταλέντο ο Νοβίτσκι της Γερμανίας". Και λέω και το είπα πολλές φορές εκείνο το καλοκάιρι ότι "Αυτός ο Νοβίτσκι είναι η μεγαλύτερη παικτάρα της Ευρώπης. Θα αφήσει εποχή στο ΝΒΑ, θα γίνει ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών στο ΝΒΑ και θα τους βάζει 25 αρες και 10ριμπ για πλάκα". Απόρησαν πολλοί και επέμενα. Γιατί; Γιατί πολύ απλά ένα παιδί 2.13μ ήταν σεμνό και ταπεινό με όλους τους σκάουτερ πάνω του και ενώ συμφώνησε με το Ντάλας το 1998 και πριν τον δούμε έπαιζε στην Α 2 Γερμανίας στην Βούρτζμπουργκ. Και έβλεπα ένα παιδί τότε 2,13μ να κατεβάζει την μπάλα, να σουτάρει, να πασάρει, να παιζει με πλάτη. Και στα 20του και κάτι να ζητά την μπάλα στην εθνική του ομάδα και να λέει "εγώ μόνος μου". Με τέτοιο ταλέντο, σεμνοτητα, πληρότητα και μπασκετικό θράσος ήταν λογική η εξέλιξη και πορεία του με 18π και 7ρ στην παρθενική του σεζόν στο ΝΒΑ στα 21του! Μάγκας!

Keywords
Τυχαία Θέματα