Τσαϊρέλης στο basketblog: «Πρωταθλητής Ευρώπης με τον Ολυμπιακό!»

Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης μίλησε στο basketblog και στον Αχιλλέα Μαυροδόντη μετά από το ντεμπούτο του με την φανέλα του Ολυμπιακού κόντρα στην Μάλαγα, μεταφέροντας τις εντυπώσεις του από την πρώτη αυτή συμμετοχή. Ακόμα μας είπε για το πώς έφτασε το παιχνίδι εκεί που έφτασε, για το ταξίδι ΠΑΟΚ-Τενερίφη-Ολυμπιακός,

αλλά και για το σίριαλ της μεταγραφής του. Σαφως δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε για το πώς αισθάνθηκε στο άκουσμα της πρότασης, με τον ίδιο να είναι εμφανώς χαρούμενος που πλέον φοράει τα ερυθρόλευκα, ενώ στη συνέχεια δήλωσε ακόμα πως «φαντάζομαι τον εαυτό μου πρωταθλητή Ευρώπης με τον Ολυμπιακό».

-Που κρίθηκε η αναμέτρηση;
«Στο διαφορετικό πρόσωπο που παρουσιάσαμε στο δεύτερο ημίχρονο πιστεύω. Στην αρχή θεωρώ πως μας επηρέασε το άγχος που είχαμε για να πάρουμε την νίκη, ενώ μετά ξεκινήσαμε από την άμυνα, στην οποία και μπήκαμε δυνατα και έτσι πήραμε την νίκη».

-Σας είπε κάτι ο κόουτς στα αποδυτήρια και στο δεύτερο ημίχρονο εμφανιστήκατε με τόση ενέργεια;
«Δεν θεωρώ πως μας είπε κάτι συγκεκριμένο που μας επηρέασε. Σίγουρα μιλήσαμε για αρκετά πράγματα στο ημίχρονο. Είπαμε για την άμυνα, για την επίθεση, για τις επιλογές που θέλαμε να πάρουμε. τα κάναμε καλύτερα όλα αυτά και πήραμε την νίκη».

-Ο κόουτς σε δηλώσεις του έλεγε πως δεν είχε σκοπό να σε χρησιμοποιήσει ακόμα. Παρόλα αυτά πήρες χρόνο συμμετοχής σήμερα. Ποια ήταν η αντίδραση σου όταν σου έκανε ο κόουτς νόημα να σηκωθείς;
«Στην αρχή είχα άγχος καθώς δεν έχω αγωνιστεί ξανά σε τόσο υψηλό επίπεδο και θεωρώ πως είναι λογικό το άγχος. Από εκεί και πέρα εγώ δεν είμαι ακόμα έτοιμος καθώς η ομάδα είναι μαζί πολύ καιρό και δουλεύει, ενώ εγώ έχω μια βδομάδα που ήρθα. Πέρασα μια ίωση, ακόμα δεν ξέρω όλα τα «plays» της ομάδας και όλα αυτά κάνουν ακόμα πιο λογικό το άγχος. Παρόλα αυτά θέλω να ελπίζω πως έστω και κατά ένα πολύ μικρό ποσοστό συνέβαλα κι εγώ στο να πάρει αυτήν την νίκη ο Ολυμπιακός».

-Η υποδοχή του κόσμου πως σου φάνηκε;
«Ένοιωσα σαφώς πολύ όμορφα. Σίγουρα ο κόσμος του Ολυμπιακού όποιος και να ήταν στην θέση μου θα τον υποδεχόταν έτσι, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως χάρηκα αυτήν την υποδοχή».

-Το κλίμα εδώ στην ομάδα πως είναι;
«Δεν περίμενα πως θα έβρισκα ένα τόσο οικογενειακό κλίμα εδώ. Μπορεί να ακούγεται γραφικό, αλλά είναι πολύ περίεργο μια τόσο μεγάλη ομάδα να είναι τόσο δεμένη και να είναι τόσο οικογενειακό το κλίμα. Ο ένας καταλαβαίνει τον άλλον και τον βοηθάει. Από το πώς με υποδέχθηκαν, μέχρι το πόσο καλή είναι η σχέσεις μεταξύ των παικτών, όλα είναι τέλεια!»

-Από τον ΠΑΟΚ στην Τενερίφη και από την Τενερίφη στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό αγωνιζόμενος πλέον στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης. Πως ήταν όλο αυτό το ταξίδι;
«Καλύτερα δεν θα μπορούσε να μου πάει η φετινή χρονιά θα έλεγα. Όλο αυτό το ταξίδι είναι σίγουρα περίεργο, όμως αυτή η πρόταση από τον Ολυμπιακό είναι σίγουρα ότι καλύτερο θα μπορούσε να μου συμβεί!»

-Υπάρχει μια παραφημολογία για το από πότε κρατάει το «σίριαλ» της μεταγραφής σου. Άλλοι λένε πως είναι από το 2014, ενώ άλλοι πως είναι πρόσφατο. Από πότε υπάρχουν συζητήσεις με τον Ολυμπιακό τελικά;
«Να σου πω την αλήθεια επίσημη πρόταση δεν είχα νωρίτερα. Αν βέβαια οι άνθρωποι της ομάδας το συζητούσαν μεταξύ τους δεν μπορώ να το ξέρω. Πάντως πριν από αυτή την πρόταση δεν είχα μιλήσει εγώ με κάποιον από την ομάδα».

-Πως είναι το να σου κάνει πρόταση μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης;
«Η αλήθεια είναι πως δεν το περίμενα. Είναι σίγουρο πως το συναίσθημα είναι καταπληκτικό, καθώς είναι όπως είπες μια από τις καλύτερες στην Ευρωπη. Και σαφώς είναι και πολύ σημαντικό πως είμαι στην χώρα μου και παίζω σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Ο Ολυμπιακός έχει δύο Ευρωλίγκες τα τελευταία 3 χρόνια και πρωταγωνιστεί παντού, όπου και να παίζει. Σίγουρα είναι ότι καλύτερο για μένα το γεγονός πως είμαι εδώ».

-Φαντάζεσαι τον εαυτό σου πρωταθλητή Ευρώπης με τον Ολυμπιακό;
«Αν υπάρξει κάποιος που σε αυτήν την ερώτηση σου πει όχι, θα είναι ψεύτης. Σίγουρα φαντάζομαι τον εαυτό μου πρωταθλητή Ευρώπης και μακάρι να συμβεί!»

-Μέσα από τον Ολυμπιακό θα μπορέσει να ξαναέρθει μια κλήση στην Εθνική, όπως είχε έρθει το περασμένο καλοκαίρι;
«Η αλήθεια είναι πως τώρα δεν μου περνάει κάτι τέτοιο από το μυαλό. Εννοείται πως θα ήθελα πάρα πολύ να έρθει αυτή η κλήση, όμως τώρα είμαι ακόμα φρέσκος εδώ και είμαι συγκεντρωμένος στον Ολυμπιακό. Φυσικά δεν μπορώ να ξέρω τι μπορεί να γίνει σε δύο μήνες και τι μπορεί να σκέφτομαι με τη συμμετοχή που θα έχω εδώ, αλλά τώρα θέλω πρώτα να τακτοποιηθώ εδώ και μετά να αρχίσω να σκέφτομαι οτιδήποτε άλλο».

Keywords
Τυχαία Θέματα