Σκοτούρες στο κεφάλι τους

Να θες ν' αγιάσεις και να μη μπορείς. Αλλες φορές από δικά σου λάθη, άλλες από κατορθώματα αντιπάλων, αλλά φυσικά κι αυτοί τον αγώνα τους δίνουν, σε αυτό το επίπεδο τίποτα δε χαρίζεται.

Τίποτα; Σχετικό είναι κι αυτό. Διότι ο Παναθηναϊκός για να τα πάρουμε με χρονική σειρά όλο και κάτι έχει χαρίσει στα εκτός έδρας παιχνίδια του σε αυτή τη φάση. Κανείς δε θα πει ότι "γκέλαρες" χάνοντας στο Τελ Αβίβ από τη Μακάμπι, ούτε φυσικά στη Βαρκελώνη

από τη Μπαρτσελόνα. Ετσι που ήταν η μορφή των αγώνων όμως, μπορείς να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο για τις ευκαιρίες που έχασες.

Διότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να είναι απολύτως εντός προγράμματος, με αλώβητη την έδρα του και μία εκτός επιτυχία στο Βερολίνο, αλλά ασφαλής δε νιώθει. Όσο μεταμορφωμένος κι αν εμφανίζεται στο ΟΑΚΑ, με αποφασιστικότητα που του έχει λείψει σε καθοριστικά σημεία των εκτός έδρας αγώνων, έχοντας να υποδεχτεί Μπαρτσελόνα και Ρεάλ τίποτα δεν είναι δεδομένο. Οσο πιθανό είναι να τους... κάνει καλά κι αυτό, τόσο πιθανό είναι να έχει και κάποια απώλεια. Και στο φινάλε να δει ότι έχασε ένα πλεονέκτημα έδρας σε λεπτομέρειες από αυτές που σε κάνουν να... σκας.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει κάτι για να ψέξει τον εαυτό του, αλλά δεν έχει και την ησυχία του. Όσο εύκολα "βαφτίστηκε" δώρο το αποτέλεσμα της Μόσχας, με τη νίκη της Φενέρ επί της ΤΣΣΚΑ, τόσο εύκολα μπορεί κάποιος να αποδείξει ότι δεν ήταν δώρο, αλλά μπελάς. Το 7-1 του Ολυμπιακού τον φέρνε προς ώρας μόνο πρώτο στον όμιλο, αλλά το πλεονέκτημα ακόμα δεν το έχει δεδομένο. Η Φενέρ όχι μόνο έχει μείνει ζωντανή στη διεκδίκηση, αλλά έχει περάσει με νίκη από όποια έδρα φιλοξενήθηκε. Οι δύο ήττες της είναι μέσα από ΤΣΣΚΑ και Ολυμπιακό, την πρώτη τη ρέφαρε και με διαφορά, στο ΣΕΦ δεν έχει παίξει ακόμα. Χωρίς δεύτερη σκέψη, αυτός θα είναι ο αγώνας - κριτήριο για τον Ολυμπιακό αφού έχοντας να πάει και στη Μόσχα, πρέπει να ξεφορτωθεί στο τετ α τετ τους Τούρκους και να μη μπει σε αναμονή άλλων αποτελεσμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα