Τριάδα-«φωτιά» και κόσμος... υπέταξαν την «Λόκο»! (vid)

Άλλη μία τρομερή εμφάνιση από τους Κουίνσι Μίλερ και Μάικ Ζίρμπες, με τον Τάρενς Κίνσεϊ να κάνει το καλύτερό του παιχνίδι με την «ερυθρόλευκη» φανέλα και την άμυνα των παικτών του Ντέγιαν Ράντονιτς να «μασάει σίδερα», αποτέλεσαν τους καθοριστικούς παράγοντες για να «λιώσει» τη Λοκομοτίβ Κουμπάν ο Ερυθρός Αστέρας, στην καυτή «Χάλα Πιονίρ» με 80-66. Οι Σέρβοι, πραγματοποίησαν άλλη μια σπουδαία εμφάνιση μπροστά στο παθιασμένο τους κοινό κι έφτασαν

στην τρίτη σερί τους νίκη στο Top-16, αποτελώντας πια σοβαρή απειλή για τις θεωρητικά πιο δυνατές ομάδες του ομίλου του Παναθηναϊκού, στην υπόθεση της πρόκρισης στα play-offs.

Ο Μίλερ ήταν πρώτος σκότερ της αναμέτρησης με 24 πόντους, ενώ κέρδισε και πέντε ριμπάουντ, με τους Ζίρμπες και Κίνσεϊ να έχουν από 19 πόντους. Ο πρώτος μάζεψε επιπλέον εννέα ριμπάουντ, ενώ ο δεύτερος σημείωσε επίσης τρία ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ. Από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, οι 22 πόντοι του Άντονι Ράντολφ και οι 15 πόντοι με 10 ριμπάουντ του Βίκτορ Κλαβέρ δεν αρκούσαν, με τους Ρώσους να πληρώνουν τα κάκιστα ποσοστά τους, με 33% στα σουτ εντός παιδιάς και, ακόμη, χειρότερα τα 6 εύστοχα τρίποντα σε 29 προσπάθειες, συνυπολογίζοντας ότι τα δίποντα που εκτέλεσαν ήταν 26. 16 πόντους είχε ο Μάλκολμ Ντιλέινι, αλλά με 2/8 σουτ και τους 11 εξ αυτών να προέρχονται από βολές.

Η «μαγική τριπλέτα» των Κίνσει-Μίλερ-Ζίρμπες έδωσε από την αρχή το «στίγμα» του αγώνα, ούσα σε «κέφια» και δημιουργώντας διαφορά σε διψήφιο νούμερο από το πρώτο πεντάλεπτο (19-9). Ο Κλαβέρ ήταν ο μοναδικός αξιόπιστος παίκτης των Ρώσων στο μακρινό σουτ και, μαζί με τον Μπρόκχοφ, επιχείρησε να αλλάξει το σκηνικό του αγώνα, με τον Ντιλέινι να διαμορφώνει το 25-19 στο 8ο λεπτό, αλλά μία τεχνική του ποινή αμέσως μετά θα γινόταν αφορμή για ένα νέο σερί 6-0 από πλευράς γηπεδούχων, με το οποίο διατήρησαν το υπέρ τους μομέντουμ (31-19).

Παίζοντας και πολύ σκληρά σε κάθε αντίπαλη κατοχή, κράτησαν τη διαφορά αυτή μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, καθώς μπορεί οι Ρώσοι να έπαιρναν αρκετά επιθετικά φάουλ, αλλά είχαν μια κάκιστη κατανομή επιθέσεων, με 14 δίποντα και 17 τρίποντα. Στον τελευταίο τομέα, μάλιστα, είχαν 4/17 εύστοχα σουτ. Με τον Ντιλέινι να έχει υποπέσει στο δεύτερο φάουλ του από την πρώτη περίοδο, εξαιτίας της τεχνικής ποινής που είχε δεχτεί και τους Μίλερ-Κουίνσι να μην έχουν αντίπαλο στο πεδίο δράσης τους (18 και 10 πόντοι αντίστοιχα), δημιουργείται έτσι ένας συνδυασμός παραγόντων που εξηγούν απολύτως λογικά το 50-37 του εικοσαλέπτου, με τον Μίτσιτς να πετυχαίνει το πρώτο του καλάθι στην εκπνοή.

Ο ξέφρενος ρυθμός που πήρε το ματς στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου φάνηκε να ευνοεί τους γηπεδούχους αρχικά, με τον Ντάνγκουμπιτς να φέρνει για πρώτη φορά την απόσταση στο +18 (55-37). Στην πορεία, όμως, η κατάσταση αυτή άλλαξε, καθώς οι παίκτες του Μπαρτζώκα βρήκαν τις λύσεις που ήθελαν επιτέλους στο ανοικτό γήπεδο και, με οδηγό τον Ράντολφ, μείωσαν σε 55-44, με το σερί 0-7 να δείχνει πως είχαν «σφυγμό». Το καλό αυτό διάστημα, τους έδωσε την αυτοπεποίθηση για να βγάλουν μερικές καλές άμυνες αφενός, πιο ορθολογικές επιθέσεις αφετέρου και ο Μπρόκχοφ μείωσε για πρώτη φορά μετά από πολλή σε μονοψήφιο νούμερο τη διαφορά (58-49 στο 27'). Τότε, ο Ράντονιτς πήρε το ρίσκο να βάλει στο παρκέ τον φορτωμένο με τρία φάουλ Ράντονιτς, ο οποίος τον δικαίωσε και με φόλοου μετά από χαμένη βολή του Μίλερ, έκανε το 65-52. Μία δυναμική του άμυνα, έγινε η αφορμή για ένα καλάθι στο τέλος του δεκαλεπτου, με τον Αμερικανό αυτή την φορά να σκοράρει με φόλοου για το 67-54.

Κλαβέρ και Ράντολφ προσπάθησαν να σπρώξουν τους συμπαίκτες τους σε μία ύστατη προσπάθεια για ολική επαναφορά, αλλά το 34% στα σουτ εντός παιδιάς και τα 6/26 τρίποντα σε διάστημα 36 λεοτών, δεν μπορούσε να έχει καλύτερο αποτέλεσμα από το 73-60 που διαμόρφωσε σε εκείνο το σημείο ο Ζίρμπες, με τον Ερυθρό Αστέρα να μην πληρώνει το τέταρτο ομαδικό φάουλ που έκανε πριν καν συμπληρωθούν 3.5 λεπτά. Το λόγο στον φινάλε πήραν οι άμυνες, καθώς οι δύο ομάδες σκόραραν ουσιαστικά με το «σταγονόμετρο» και ο Μίλερ «σφράγισε» την νίκη της ομάδας του με τρίποντο στα 73 δευτερόλεπτα πριν την εκπνοή (76-62), σε μια διαφορά που διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε.

Δεκάλεπτα: 31-19, 50-37, 67-54, 80-66

Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Κίνσεϊ 19, Ντάνγκουμπιτς 3 (1), Λάζιτς, Μίτσιτς 2, Σιμόνοβιτς, Γκουντουριτς 7, Γιόβιτς 3, Μίλερ 24 (4), Ζίρμπες 18, Στίματς 4

Λοκομοτίβ Κουμπάν (Μπαρτζώκας): Ντιλέινι 16 (1), Σίνγκλετον, Ράντολφ 22 (1), Ντρέιπερ 3, Κλαβέρ 15 (3), Μπίκοφ 1, Βορόνοφ, Ζουμπκόφ 2, Μπρόκχοφ 7 (1)

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα