Του την είχαν στημένη

Η επίθεση στο σπίτι του Τάσου Πηλοΐδη δεν ήταν μια κίνηση… οργής, από τρεις… περαστικούς (δεν θα μπορούσε να είναι), αλλά οργανωμένο σχέδιο. Κι όπως φαίνεται, οι δράστες της επίθεσης ήθελαν να συναντήσουν "προσωπικά" τον διεθνή διαιτητή.

Ο Τάσος Πηλοΐδης, μετά το ντέρμπι στο ΣΕΦ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό ταξίδεψε στην Κύπρο, καθώς ήταν ορισμένος διαιτητής σε

δύο παιχνίδια: Το πρώτο, την Τρίτη 05/02 (Κεραυνός - ΑΕΚ, ντέρμπι κορυφής), μαζί με έναν Βούλγαρο διαιτητή και τον Πέτρο Χριστοφίδη (τα πήγαν άψογα).

Την Τετάρτη 06/02 ήταν ορισμένος ως πρώτος διαιτητής στο ΕΝΑΔ - Ομόνοια, παιχνίδι το οποίο τελικώς δεν άρχισε ποτέ (γράψαμε σχετικά), μαζί με δύο Κύπριους διαιτητές (Χαράλαμπο Σάντο και Αριστοτέλη Χατζησολωμού).

Το παιχνίδι αναβλήθηκε, μετά από δύο ώρες διαβουλεύσεων. Και ήταν κι αυτό σημαντικότατο ματς, καθώς από αυτό κρινόταν (και θα κριθεί, όταν διεξαχθεί) η παραμονή στην κατηγορία.

Ο Τάσος Πηλοΐδης θα επέστρεφε -έτσι κι αλλιώς- στην Αθήνα χθες Πέμπτη, γεγονός που φαίνεται πως γνώριζαν οι δράστες, οι οποίοι δεν πέρασαν απλά από το σπίτι με σκοπό να πετάξουν δύο πέτρες για να τρομοκρατήσουν την οικογένεια του διαιτητή, αλλά ήθελαν να τον συναντήσουν (γι' αυτό και αρχικά επιχείρησαν να μπουν στο σπίτι του)!

Αν ήταν μια (απαράδεκτη από κάθε άποψη) πράξη οργής, θα γίνονταν την Τρίτη, την Τετάρτη, αλλά φαίνεται πως οι δράστες γνώριζαν το… πρόγραμμα του διεθνή διαιτητή. Πρόγραμμα άγνωστο, ακόμα και σε δημοσιογραφικούς κύκλους, πόσο μάλλον σε… θερμοκέφαλους οπαδούς.

Αν και δεν είναι δική μας δουλειά να ερευνήσουμε το γεγονός, είναι πρόδηλο πως κάποιοι από τον στενό χώρο του μπάσκετ (ενδεχομένως και της διαιτησίας) ήταν σε… ανοιχτή γραμμή με τους δράστες και τους ενημέρωσαν για τις κινήσεις του κ. Πηλοΐδη. Κι αυτό κάνει ακόμα πιο σοβαρό το γεγονός, που φεύγει από τα αθλητικό ρεπορτάζ και οδηγείται στο αστυνομικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα