Το... τρίτο ημίχρονο της Ευρωλίγκα

Ευχάριστα νέα για τις ελληνικές ομάδες και βασικά από την Πόλη στην ολοκλήρωση της 12ης αγωνιστικής της ευρωλίγκα. Η ήττα σοκ της Φενέρ από το Μιλάνο άνοιξε τον δρόμο για διπλή ελληνική πρόκριση στα χιαστί αλλά και έβαλε απαγορευτικό στο πλεονέκτημα της έδρας. Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός αν και χωρίς Περπέρογλου και Πρίντεζη πέρασε και εύκολα από την αρχή (5-20)

από την δύσκολη έδρα της Μάλαγα στην Ισπανία σε ένα ματς τελικό και για τις δύο ομάδες με το τελικό 63-80 με κορυφαία την αμυνά του και τους Σπανούλη(20) -Λοζέσκι(7/8δ) και 9 ασίστ του Μάντζαρη.

Ο Ολυμπιακός έβαλε και τον νεαρό Παπαπέτρου στην πεντάδα και πήγε εξαιρετικά όπως και ο Ντάνστον στο 4. Και μετά την ήττα της Φενέρ από το Μιλάνο ο Ολυμπιακός που έχει την ισοβαθμία με την τούρκικη ομάδα θέλει μια νίκη. Κερδίζει την επόμενη εβδομάδα στην Πόλη την Εφές και παίζει στο φινάλε την 3η θέση με τον ΠΑΟ στο ΣΕΦ. Αλλά έστω και με ήττα περιμένει το φινάλε.

Ο Παναθηναϊκός ήταν κακός μετά το δεκάλεπτο στην Βαρκελώνη αν και πλήρης και με πρόβλημα στο σκορ έχασε εύκολα από την Μπαρτσελόνα με 84-62 και με την Μπάρτσα να έχει εξασφαλίσει την πρωτιά και να είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στην 2η φάση. Ο Παναθηναϊκός με το δώρο από την ...Πόλη περιμένει νίκη απλά με την Μάλαγα στο ΟΑΚΑ την επόμενη εβδομάδα και προκρίνεται και παίζει την 3η θέση στο ΣΕΦ. Κοινως με το δώρο από την Πόλη γλιτώνει το ...αναγκαστικό ένα διπλό σε Βαρκελώνη ή ΣΕΦ που ήθελε.

Η μπόμπα της εβδομάδας έσκασε στην Πόλη με την Φενέρ την πιο ακριβή ομάδα της ευρωλίγκα με τον Ομπράντοβιτς στον πάγκο να ελπίζει πλέον μόνο μαθηματικά. Κοινώς αποκλείστηκε με τις ήττες (και ισοβαθμία) από ΠΑΟ και Μιλάνο σήμερα (73-82 εύκολα παρά το 13-5 στην αρχή)και το κλιμα είναι βαρύ για την ομάδα του Ομπράντοβιτς που ήταν έξαλλος σήμερα με την διαιτησία και τον Αρτεάγκα(αλλά και με παίκτες του όπως ο Μακάλεμπ) και μάλιστα πήγε....καροτσάκι όπως λέμε τον ισπανό διαιτητή και αποβλήθηκε. Σε ένα ματς με ένταση που το Μιλάνο και χωρίς τον Λάνγκφορντ κέρδισε εύκολα (είχε και 20π!) και έδειξε ότι η οικοδέσποινα του Φάιναλ Φορ αθόρυβα έχει κάνει εξαιρετική ομάδα και εξασφάλισε το πλεονέκτημα της έδρας(ανταμώνει με Μακάμπι στα πλέι οφ λογικά).

Στο άλλο ματς του ομίλου των ελληνικών ομάδων στην Πόλη σε αδιάφορη αναμέτρηση η αποκλεισμένη Λαμποράλ νίκησε με τρομερή εμφάνιση καθώς ξύπνησε αργά(3ο διπλό πάντως) την Εφές των Αγγέλου και Βασιλειάδη(8π) με 105-79!
Στον άλλο όμιλο η Ρεάλ νίκησε πολύ δύσκολα 77-76 με κρίσιμο καλάθι στο τέλος του Μπουρούση(74-77) που ήταν εξαιρετικός με 12π-10ρ την Μακάμπι(Σόφο 6π) στο Ισραήλ αλλά δεν άρεσε καθώς έμεινε άποντη στην 4η περίοδο για πέντε λεπτά και είχε δύο μπλακ άουτ και θα έιχαμε παράταση αν δεν έχανε την συμπληρωματική βολή στο μηδέν ο Τάιους(9/9δ!). Πάντως η Ρεάλ με την ΤΣΣΚΑ που νίκησε στο ρελαντί 77-70 εντός την Μπάγερν είναι μαζί στην κορυφή και θα πάιξουν στο γκολ αβαρέιζ την διαφορά για να δούμε και τους αντιπάλους των ελληνικών ομάδων! Μάχη έχουμε για την πρόκριση με την Γαλατά που πέρασε εύκολα με 84-72 από το Κάουνας και την αδιάφορη Ζαλγκίρις να έχει μικρό προβάδισμα για την 4η θέση έχοντας την Παρτίζαν μέσα ενώ αμυδρές ελπίδες έχει η Μπάγερν και ελπίδες ακόμα η Κούμπαν που κέρδισε εύκολα εντός 84-73 την Παρτίζαν που έπαιξε πάλι χωρίς τον σκόρερ Κίνσει όμως.

Keywords
Τυχαία Θέματα