Το «πολυβόλο» Κέβιν Γκάλογουεϊ στο basketblog.gr

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και φαίνεται ότι με την ως τώρα παρουσία του ο Κέβιν Γκάλογουεϊ ήρθε για να μείνει. Στο χθεσινό (Τετάρτη 24/9) παιχνίδι Κυπέλλου με το Παγκράτι στο Μετς ο 26χρονος Αμερικανός φόργουορντ ήταν απολαυστικός, καθώς δεν θα ήταν ουτοπικό να αναφέρουμε ότι ήταν μια ομάδα μόνος του, σκοράροντας 29 πόντους με 9/11 βολές, 7/10 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κόψιμο, 2 λάθη και 1.031 στο σύστημα αξιολόγησης tendex.

Ο Αμερικανός, ο οποίος ήρθε στα μέρη μας από την περιπέτεια του στην Ιαπωνία

και στις Οζάκα και Χαμαμούτσου, μίλησε στο basketblog.gr καταθέτοντας την άποψη του για το παιχνίδι, τις πρώτες του εντυπώσεις για τον Απόλλωνα αλλά και τα δεδομένα στο Ιαπωνικό μπάσκετ.

«Έγινε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα με επιθετικές αρετές. Θεωρώ ότι σήμερα (χθες) καταφέραμε να δείξουμε τι επιθετικές μας αρετές, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να βελτιωθούμε άμεσα στην άμυνα και αυτό που είναι το αντικείμενο στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε μέχρι το επόμενο επίσημο παιχνίδι στο Κύπελλο με αντίπαλο από ότι πληροφορήθηκα μια ακόμα ομάδα της Α2 (Φίλιππος)».

Αναφορικά με τις εντυπώσεις του για το Ευρωπαϊκό μπάσκετ, και το τι διαφορές του με την Ιαπωνία ο Γκάλογουεϊ είπε: «Είναι αρκετές οι διαφορές καθώς στην Ιαπωνία σε κάθε δεκάλεπτο άλλαζε ο αριθμός των ξένων παικτών που μπορούσε να χρησιμοποιήσει ο προπονητής της ομάδας, και αυτό επηρέαζε άμεσα το αποτέλεσμα. Έτσι η ομάδα που είχε τους καλύτερους Ιάπωνες παίκτες κατακτούσε και τους τίτλους. Στην Ευρώπη, και δε στην Ελλάδα το μπάσκετ είναι σε σαφώς ανώτερο επίπεδο, και έτσι μπορείς να βελτιωθείς ως παίκτης και ως χαρακτήρας», ενώ σε ερώτηση για το αν βλέπει τον Απόλλωνα ως διαβατήριο για την Ευρώπη είπε: «Είναι τεράστια ευκαιρία και τιμή ο Απόλλωνας, και το μόνο που σκέφτομαι είναι το πως θα πάμε την ομάδα ψηλότερα».

Keywords
Τυχαία Θέματα