Βρέθηκε χρονοκάψουλα 113 ετών στο κεφάλι λιονταριού!

12:44 25/9/2014 - Πηγή: AEK365

Στην οροφή του Old State House, ενός κτιρίου στη Βοστόνη, βρίσκονται τοποθετημένα εδώ και 113 χρόνια δυο αγάλματα λιονταριών και τη στολίζουν.

Τα λιοντάρια αυτά όλα αυτά τα χρόνια τα συνοδεύει μια περίεργη φήμη, η οποία αναφέρει ότι μέσα στο κεφάλι του ενός βρίσκεται μια χρονοκάψουλα, η οποία κρύβει το όνομα του κατασκευαστή των δύο αγαλμάτων και πολλά ακόμη στοιχεία που θα προκαλέσουν έκπληξη όταν στο μέλλον αποκαλυφθούν.

Τώρα, τα λιοντάρια «κατέβηκαν» από την οροφή για συντήρηση, όμως ο επικεφαλής της διαδικασίας

Ρόμπερτ Σουρ εκμεταλλεύτηκε τη διαδικασία για να επαληθεύσει ή όχι τη φήμη αυτή. Τοποθετώντας μια μικροσκοπική κάμερα οπτικών ινών από μια μικρή τρύπα στο κεφάλι του λιονταριού ανακάλυψε ότι πράγματι εκεί βρίσκεται κρυμμένο ένα μικρό χάλκινο κουτί!

Η φήμη για την ύπαρξη του κουτιού είχε γεννηθεί με ένα άρθρο της εφημερίδας Boston Globe από το 1901 που υποστήριζε αυτό. Το άρθρο αναφερόταν στην τοποθέτηση του αγάλματος και ισχυριζόταν πως το γλυπτό περιέχει το κουτί με τα...μυστικά!

Το περιεχόμενο του μυστικού κουτιού αναμένεται να αποκαλυφθεί σε διάστημα μιας εβδομάδας, οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εξαγωγής του από το γλυπτό, το οποίο αναμένεται να επιστρέψει ακέραιο στη θέση του.

Keywords
Τυχαία Θέματα