Το «κρίμα» του Τζορτζ και το… μπόι του Χίμπερτ!

Τον Ιούλιο του 2010, ο ΛεΜπρον Τζέιμς ανακοίνωσε την απόφασή του να αφήσει το Κλίβελαντ για το Μαϊάμι, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «παίρνω τα ταλέντα μου και τα πηγαίνω στην Σάουθ Μπιτς». Μετατρέποντας τους Χιτ σε κυρίαρχους του ΝΒΑ. Τρία και κάτι χρόνια αργότερα, οι κυριότεροι σφετεριστές του «θρόνου» τους στην Ανατολή, έκαναν ένα άλλο «ταξίδι». Οι Πέισερς υπέταξαν τους πρωταθλητές τα ξημερώματα της Τετάρτης (11/12), στην πρώτη αναμέτρησή τους μετά την ήττα τους στους περσινούς ανατολικούς τελικούς (με 3-4) και ο νέος μεγάλος σταρ

τους αποκάλυψε το καλοκαιρινό ταξίδι της προσωπικής του «κάθαρσης». Ο Πολ Τζορτζ, αμέσως μετά την ήττα στο 7ο ματς… πήρε τη μελαγχολία του και την πήγε στο Μαϊάμι, καθώς εκεί επέστρεψε για να περάσει τις πρώτες μέρες της ξεκούρασης του. «Ήθελα να τα αφήσω όλα πίσω και ήταν μία ευκαιρία να το κάνω ακριβώς στο μέρος που ηττηθήκαμε», εξήγησε στην ιστοσελίδα «Yahoo! Sports» ο 24χρονος φόργουορντ, που έκανε βόλτες στην περίφημη παραλία του Μαϊάμι και τόνισε πως «όσοι με έβλεπαν στην OceanDrive και με αναγνώριζαν, μου έδιναν συγχαρητήρια και μου έλεγαν πόσο τρομάξαμε τους Χιτ»!

Ο μικρός… «εξαγνισμός» του Τζορτζ στον «τόπο μαρτυρίου» της Ιντιάνα στα δύο τελευταία πλέι-οφς δεν κράτησε πολύ και ο νέος ηγέτης της ομάδας επέστρεψε στο Λ.Α., από όπου κατάγεται και όπου περνά τα καλοκαίρια του, για σκληρή και πολλή προπόνηση. Κάτι που έχει αποδώσει φέτος, καθώς μετρά μ.ο. 24,7π. και έχει φέρει τους Πέισερς στην κορυφή της Λίγκας με ρεκόρ 19-3 (και 10-0 εντός έδρας)! Ο Πολ Τζορτζ πέτυχε κόντρα στο Μαϊάμι τους 15 από τους 17π. του στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς στο πρώτο μέρος σκόραρε μόνο με βολές και πέτυχε το πρώτο καλάθι του στα 3΄54΄΄ για το τέλος της τρίτης περιόδου… Παρά την σπουδαία νίκη της ομάδας του, ωστόσο, επισήμανε ότι «δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε γιατί δεν τους έχουμε νικήσει ακόμη εκεί που μετρά πραγματικά. Μόνο τότε θα έχουμε την αυτοπεποίθηση να λέμε πως είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Περιφέρεια. Για την ώρα, οι Χιτ είναι οι καλύτεροι στην Ανατολή. Είναι οι πρωταθλητές και όλοι θέλουν να τους κερδίσουν».

Ο Τζορτζ πέρασε τα πρώτα λεπτά της νίκης της Ιντιάνα μέσα στο ντους, κάτω από το κρύο νερό, που τον έκανε να τρέμει ακόμη και όταν βγήκε από αυτό! Αλλά δεν σκεφτόταν το παιχνίδι που μόλις είχε λήξει. Το μυαλό του ήταν ακόμη στον περσινό 7ο ανατολικό τελικό. Σε ένα ματς που είχε σκοράρει μόλις 7π., είχε αποβληθεί με 6 φάουλ και μέχρι και σήμερα παραδέχεται πως «με έχει στοιχειώσει! Δεν δάκρυσα, αλλά στεναχωρήθηκα πολύ. Σκεφτόμουν πόσοι μεγάλοι παίκτες δεν έφτασαν ποτέ σε Τελικούς κι εγώ ήμουν ένα βήμα μακριά από αυτό. Τα είχα με τον εαυτό μου, αλλά αποφάσισα να προπονηθώ σκληρά το καλοκαίρι και να μάθω από τα λάθη εκείνου του αγώνα». Εκτός των 24,7π. που προσφέρει φέτος, η δουλειά του αποδίδει αφού έχει βελτιωθεί στο 42,7% από την γραμμή των 7,25μ. και δείχνει να έχει τρομερή αυτοπεποίθηση. Κάτι που τόνισε και ο μεγάλος αντίπαλός του, ΛεΜπρον Τζέιμς, που δήλωσε ότι «ενώ η προπόνηση που έκανε φαίνεται στο παρκέ, η κυριότερη διαφορά στο παιχνίδι του είναι πια η αυτοπεποίθηση»!

Ο Τζορτζ ελπίζει να διασφαλίσει τον ερχόμενο Μάιο πως οι Πέισερς δεν θα αποκλειστούν για 3η διαδοχική σεζόν από το Μαϊάμι. Αλλά για τούτο θα προσπαθήσουν να φροντίσουν κι άλλα πρόσωπα και στοιχεία του κόουτς της Ιντιάνα, Φρανκ Βόγκελ. Οι Πέισερς στηρίχτηκαν το βράδυ της Τρίτης (10/12) πάλι στην άμυνά τους, φτάνοντας σε ρεκόρ 17-0 όταν δέχονται λιγότερους από 95π.! Ενώ παρότι οι Χιτ είχαν 30π. στην 1η περίοδο, τους περιόρισαν σε 54 στο υπόλοιπο ματς και πήραν μία πρώτη ρεβάνς. Το δεύτερο στοιχείο που επέτρεψε στους Πέισερς να πανηγυρίσουν, ειδικά όσο ο Τζορτζ δεν έβρισκε το καλάθι ως το 32΄-33΄, ήταν η διαφορά μέσα στη ρακέτα. Οι Χιτ επιμένουν να παίζουν δίχως κλασικό σέντερ και ο θηριώδης Ρόι Χίμπερτ έκανε ό,τι ήθελε, με 24π.-10/15διπ., αφού δεν βρήκε αντίπαλο στο μέγεθός του και δεν δυσκολεύτηκε εναντίον του Κρις Μπος. Ο σέντερ των νικητών δεν βρήκε δυσκολίες στην επίθεση, αφού ο κόουτς Βόγκελ δεν περίμενε απλώς να τον βάλει με πλάτη στο καλάθι. Αντίθετα, τον έστελνε σε σκριν και με pick-n-rollτου έδινε τη μπάλα απέναντι σε (συνήθως αργοπορημένες) βοήθειες κοντύτερων αντιπάλων. Ενώ στην άμυνα, ο Χίμπερτ, 2ος καλύτερος μπλοκέρ της σεζόν (μ.ο. 3 τάπες-1ος ο Ντέιβις των Πέλικανς με 3,6 ) δεν σταμάτησε απλώς με το μπόι τους Χιτ, αλλά με εξαιρετικές βοήθειες και άμυνες με τα πόδια κόντρα στους Τσάλμερς και Ουέιντ, ήταν ο «υπαίτιος» πολλών από τα 12 λάθη του Μαϊάμι… Επιπλέον, η παρουσία του Ντέιβιντ Ουέστ δεν επέτρεψε ξανά στον κόουτς Σπόελστρα να παίξει για μεγάλο διάστημα με τον Μπάτιερ σε θέση «4» (είχε 1/6τριπ. σε μόλις 14΄) και ο φόργουορντ των νικητών δεν αντιμετώπισε πρόβλημα ούτε με τον Ρασάρντ Λιούις, που έμεινε στο παρκέ για 21΄.

Η Ιντιάνα, πάντως, έβαλε όλα τα παραπάνω «συστατικά» στο «καζάνι» της και «μαγείρεψε» πάλι την συνηθισμένη «συνταγή» του ώριμου παιχνιδιού στο δεύτερο μέρος. Οι Πέισερς είναι η καλύτερη και πιο παραγωγική ομάδα του ΝΒΑ σε μ.ο. πόντων στο δεύτερο ημίχρονο, με 53,5π. και κόντρα στους Χιτ είχε 50 στην επανάληψη (επιμέρους 50-37). Μάλιστα, λαμβάνοντας ενέργεια και αυτοπεποίθηση από την άμυνα, οι γηπεδούχοι άφησαν πίσω τους τα 13 λάθη του πρώτου ημιχρόνου, κάνοντας μόλις 8 στο δεύτερο και βελτίωσαν τις συνεργασίες τους, έχοντας 16 από τις 22 ασίστ τους στην επανάληψη! Ωστόσο, ο κόουτς Βόγκελ παρέμεινε σεμνός, λέγοντας ότι «οι κουβέντες περί “νίκης-δήλωσης” είναι για εσάς, για τον Τύπο. Εγώ δεν μπορώ να πω κάτι τέτοιο». Ο τεχνικός της Ιντιάνα ετοιμάζεται για την επόμενη αναμέτρηση με τους Χιτ, στις 18/12 στο Μαϊάμι, στην οποία πιθανότατα θα έχει στο ρόστερ του και τον τραυματία Ντάνι Γκρέιντζερ, που ενδεχομένως την Παρασκευή (13/12) να γυρίσει στο παρκέ, κόντρα στην Σάρλοτ. Ο άλλοτε ηγέτη της ομάδας ξεπερνά τον τραυματισμό στο γαστροκνήμιο, αλλά θα χρειαστεί και πάλι καιρό να «δέσει» με τους Πέισερς, αφού τους τελευταίους 18 μήνες έχει αγωνιστεί μόλις σε 5 ματς (λόγω προβλημάτων στα γόνατα) και η Ιντιάνα τα κατάφερε καλά και δίχως το σκορ του…

Keywords
Τυχαία Θέματα